Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Учени от Германия са конструирали робот-градинар, който се придвижва на верижно шаси и е проектиран да се грижи за дървета, съобщава порталът Schweizer Landtechnik, цитиран от БТА.

Роботът е наречен Феникс. Приближавайки се до дърво, машината извършва 3D сканиране с помощта на камера.

Роботизираният градинар след това изчислява триизмерната структура на дървесната корона и набелязва клоните, които трябва да се подрежат. Подрязването им се извършва с малък трион, който е монтиран в края на шарнирното рамо.

Понастоящем Феникс се управлява дистанционно от оператор. Следващата цел на инженерите е да разработят напълно автономна версия на робота-градинар.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.