С аудио и видеоклипове, чието изработване трябва да струва до 50 000 лв. без ДДС, ЦИК ще прави разяснителна кампания за парламентарните избори на 4 април. Това става ясно от обявена от комисията обществена поръчка.

Търгът включва изработването на 4 информационни видеоклипа с продължителност до 120 секунди, пет видеоклипа с компютърна графика и анимация и с продължителност от 30 секунди, както и на пет аудиоклипа. Темите за кратките форми са: активно избирателно право, гласуване на избиратели с увреждания, гласуване с бюлетина и отбелязване на преференция, машинно гласуване и гласуване в условия на коронавирус.

Дългите видеа ще трябва да се заснемат в студио с игрални и графични елементи, жестомимичен превод и субтитри. Сред подходящите теми за тях са: гласуване извън страната, мерките срещу коронавируса, гласуването на карантинираните, информационен материал за младите хора и т.н.

В рамките на 50 000 лв. бъдещият изпълнител ще трябва да избароти и 4 рекламни банера.

ЦИК започва да приема документи за регистрация на партиите за участие в парламентарните избори от понеделник - 8 февруари.