Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предизборната кампания в България започна традиционно. С опит да се спре гласуването на българите в чужбина.

Валери Симеонов, както винаги, първи отвори фронта срещу безродниците и им каза да хванат самолета, за да гласуват. Диаспората пък взе, че го разбра буквално и взе да се обяснява, че трудно, че отпуска нямали, че права имали, че пари струвало... Мили съграждани в чужбина, научете се да разбирате политическия език в България - понеже става дума за гласуване, което политиците не могат да контролират, Валери не вика да хванете самолета, а да го хванете за самолета. Правете ги тез‘ нюню разлики.

Също така, разберете, че когато става дума за българи от чужбина, които искат да вършат работа в родината, това е нещо лошо. Но когато българи от България искат да вършат работа в чужбина, това вече е хубаво. Вили Сечкова стана почетен консул на Южна Корея и Валери Симеонов нищо не каза по въпроса. Не вика на корейците, ако искат Вили, да го хванат, пардон, да хванат самолета и да дойдат.

Много клюки се изприказваха по повод назначението на Сечкова. Припомниха се някакви небивалици за милиони в КТБ с нейно участие, за котарашки кръгове около Бойко и други глупости, на които аз обаче не вярвам. Просто, като чуя, че около Борисов имало кръгове, които прибирали пари от държавни поръчки и веднага разбирам, че става дума за завист. Не вярвам да има такива работи, не и около Борисов! А Сечкова стана консул на Южна Корея, защото е представител на най-големите им фирми в България.

Между другото и аз имам "Самсунг" и наистина снима най-добре.

Едно време НЛО имаха една песен:

"Мъничка японка ще си взема, всичко в моя дом ще е „Хитачи“.

Абе какво стана с тая марка, някой знае ли? Едно време, като влезеш в дома на някого, па като видиш касетофон „Хитачи“ и се изпълваш с уважение – богат човек е домакинът, че и тарикат. Във валутни магазини пазарува. Днес вече не е така. За да впечатлиш някоя гостенка, един касетофон не стига. Трябва минимум пачки и кюлчета да наредиш.

Но да се върнем към Южна Корея.

Знаете ли, че южнокорейците обвиниха цели четирима бивши президенти в корупция и един вече влезе в затвора за близо 20 години? Азиатска работа, няма шест-пет. Също така южнокорейците били големи почитатели на пластичната хирургия. И пийвали обилно алкохол. Поне така пише по сайтовете за Южна Корея. Защо ви занимавам с тези подробности ли? Ми, чудя се как Пловдив би бил полезен на Южна Корея, след като се налага да има почетен консул на града. И ми се вижда, че в тези три дисциплини пловдивчани има какво да дадат на света, в частност на Южна Корея. От корейците "Самсунг" и "Киа", от Пловдив – силиконови цици, управленчески трикове и ракия.

Между другото в Южна Корея също има българска диаспора. Българи да искаш навсякъде по планетата, накъдето и да обърне самолетът Валери, все на родоотстъпник ще попадне. И неговият личен живот не е лесен, обградили са му оръдието от всички посоки. Само на Доналд Тръмп така му е припарило под задника, както на Валери му пари от години.

Само дето, за разлика от Тръмп, Валери поне на колеги е попаднал. Добри хора. Независимо дали са от неговите или от опозицията, винаги му удрят по едно рамо, та така си оцелява човекът, мандат след мандат. Нямаме ние в нашата красива родина такива сатанисти и изчадия адови като политиците в САЩ, на които само им дай импийчмънт да искат, президент да уволняват, отговорност да търсят, скандали да правят...

Напомнят ми тази ситуация на един келнер в Несебър едно време, който ми сервира таратор с муха и като я посочих с неудобство, той избухна: „Ма кви са тия интриги сега, бе госпожа, муха, голяма работа“ и я изгреба с лъжицата ми. Американците не ги умеят тия работи, изобщо не са гъвкави, не проявяват човечност. Ние у нас сме по-лежерни, независимо дали става дума за муха в супата или за политик, нарушавал законите.

Ми голяма работа... Изгребваш с лъжицата и я връчваш на електората да продължи да си яде от същото.

Заради превземките на американците Тръмп сега втори импийчмънт го чака. Което все пак не е зле. Най-сетне Тръмп сбъдна мечтата си и наистина ще е единственият президент на Щатите, който е направил нещо, за което предшествениците му не са и си помисляли, че е възможно. Два пъти да ги импийчнат.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Това пак добре!

Това пак добре! Тоз витяз Валерка Бабоблъскател заслужава да се възпее!

Мдаа

другарке Лола,ти си ударничка по логорея! Евалла,ашкулсун,машала!
Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

Баби,

Не питай за Хитачи, че ти прозират лазарниците. А Хитачи е огромен джапанизки конгломерат, ако и да не се занимават толкова с "касетофони" веке.
Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

По корейската тема

Освен че пият, о Боже, шамаросват си и децата! И представляват доста патриархално общество. Именно патриархално. Булките вкъщи, на пазар по бутиците и до печката. Тази тъжна картинка е проклятие за джендърите на полуострова, ръйш.

Остров Чеджу-до

е дестинацията за теб, там ще разбереш колко точно си прост и колко са кухи драсканиците ти. Нямаш си и понятие от това, което представлява Ю. Корея днес. Хубаво е да не казваш "Хоп", преди да си подскочил.

интерснооо

https://www.24chasa.bg/novini/article/9417905?fbclid=IwAR3qNTcDhgQS_UrRt3GpAZCJ5SsiGMhRpHzqkYqEhaJ6O9fSU9GYh1v2OuI

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.