Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалните мрежи Twitter и Facebook - в този ред, блокираха профилите на президента на САЩ Доналд Тръмп - съответно за 12 и за 24 часа. 

Малко по-късно и популярната сред тийнейджърите в САЩ социална мрежа Snapchat последва примера им, но не с пълна блокада - просто профилът на президента няма да излиза във фийда на потребителите, а ще бъде достъпен само при директен достъп.

Това стана, след като действащият все още държавен глава публикува видеообръщение, в което призова привържениците си, които щурмуваха Капитолия, да се разотидат, но повтори твърденията си за измама на президентските избори през ноември, съобщи ДПА.

Видеото е изтрито.

"Ние установихме две нарушения на политиката ни по отношение на страницата на президента Тръмп, които ще доведат до блокиране за 24 часа, което означава, че той ще изгуби възможността да публикува на платформата в този период", се казва в съобщение от Facebook.

Преди това и Twitter дори заплаши, че профилът на Тръмп може да бъде и изтрит заради публикации, които създават "риск от насилие".

Мениджърите на Snapchat бяха дори по-остри - един от основателите на компанията Евън Спийгъл заяви, че социалната мрежа "просто не може да промотира акаунти в Америка, свързани с хора, които промотират расово насилие, независимо дали го правят в нашата платформа или не".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.