Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не знам кой е научил здравния министър на фразата: "Аз не искам българските граждани да бъдат излекувани, искам българските граждани да бъдат здрави", но го повтаря на всяка среща и всяка медийна изява.

То и аз искам светлинен меч като от "Междузвездни войни", но няма как.

Идеята на подобни фрази е да маркират мисията и визията на човек или организация. И трябва всеки път да бъдат изпълвани със съдържание. За да не кънтят на кухо като празна поцинкована кофа.

Как да бъдат здрави? Защо да бъдат здрави? Какви мерки се взимат, за да бъдат здрави? Какви реформи се правят, за да бъдат здрави? Защо не са здрави? Кой не е направил реформи, за да бъдат здрави? Кой е отговорен да не са здрави? И т. н.

Ако няма директни отговори на тези въпроси, фразата увисва и стои като назубрено клише.

А в деня, в който се отчитат нови починали над 150 човека от коронавирус, да се казва общото "искам българските граждани да бъдат здрави", звучи нелепо.

Не е важно кой какво иска, а кой какво прави.

За пореден път - на щаба, на министъра, на цялото управление им липсва експертен съвет от "черни шапки". Липсва кричен поглед към думите и действията им. Но най-вече липсва чуваемост към критичните, но може би полезни съвети.

"Аз не искам българските политици да слушат моите съвети, искам българските политици да са честни и умни."

Е, май много искам.

Не знам кой е научил здравния министър на фразата: "Аз не искам българските граждани да бъдат излекувани, искам...

Публикувахте от Lubomir Alamanov в Вторник, 5 януари 2021 г.

Коментарът е от фейсбук. Заглавието е на Клуб Z.

Коментари

Любо, оакахте се.

Не се и забърсвате. :)
 's picture

godo1952

Калин

Вероятно авторът с неговото бла-бла-бла ще спаси повече животи отколкото е спасил този човек ! Правите се на интересни - царете на оригиналните фрази. Може и да не се е изразил добре, но си вади хляба над операционната маса, а вие сте едни плямпала, които оригиналничат срещу заплащане !
 's picture

godo1952

Калин

Вероятно авторът с неговото бла-бла-бла ще спаси повече животи отколкото е спасил този човек ! Правите се на интересни - царете на оригиналните фрази. Може и да не се е изразил добре, но си вади хляба над операционната маса, а вие сте едни плямпала, които оригиналничат срещу заплащане !
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Ако българските журналисти и драскачи бяха умни, сигурно и политиците ни щяха да са, нали Любчо?
Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

И тоя ИСКА

Плюли са си в устите целия демократичен планктон. Кикев иска, пти-женерал иска, дълбоката и тя иска. Искачи подопашни. И те така.
Чичо Форий

Авторе, авторе!

Тук ти звучиш като поцинкована кофа! Поклон за здравния министър!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.