Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коледното чудо се случи. Ваксините най-сетне пристигнаха в България, да благодарим на Бог, Европейската комисия и на семейство Угур Шахин и Йозлем Тюречи – нейните откриватели.

И като всяко чудо, и това дойде някак неочаквано - не окъпано в светлина и придружено от ангелски фанфари, девичи хор и златен дъжд, а... в камион от кренвирши „Леки“.

Сега хейтърите сред вас ще кажат: „Цял свят се впряга да прави ваксина, за първи път се обединяват учени и държави около една научна цел, хората свръхнови технологии изобретяват, направо за три месеца се изстрелваме с един век напред и накрая дойде некой бай Ставри и набута технологиите у камион за кренвирши.“

Но няма да сте прави. Ваксината е толкова скъпоценна, че трябва да се пренася според най-строги правила на сигурност. В някои държави на ЕС мобилизираха армията да я пази, в други скриха ваксините на тайно място и дори Интерпол предупреди, че има опасност от покушения и кражби на ценното вещество.

Сега, вие, ако сте един крадец на ваксини, един разрушител на прогреса, един далавераджия на биофармацевтични изобретения, един маниак на РНК – къде ще ударите? Разбира се, че там, където има най-много струпана охрана, военни, танкове, тайни скривалища и разузнавачи. Но не и бус за кренвирши, нали така? При това бус за кренвирши, който така си заключва каросерията, че може да го отвориш само с таен шифър или... с клещи. По принцип винаги съм се възхищавала на опаковъчната индустрия в България – в опаковка за салам може да прекараш безопасно дори и радиоактивни съставки. А в бурканче от кисело мляко – цяла китайска лаборатория с опасни вируси. Така ги занитват, че няма отваряне и обикновено се налага човек да ползва чук и кол, за да се добере до съдържанието им.

Така че логистиката на ваксините у нас е гениален ход от страна на българското правителство! А и изцяло съобразен с народопсихологията ни – народ, който яде кренвирши, не се страхува от прогреса. Ние непознатите вещества ги поемаме без грам проблем, ако са на маса и вървят с винце. Е, ваксините няма как да ги нарежем на ситно, нито пък да си казваме „наздраве“ с тях, но това е единственият им недостатък. Предполагам, че в БАН, където продължават да работят упорито над български вариант на ваксината срещу COVID-19, внимателно наблюдават какво се случва сега и съобразяват изобретението си с желанията на българина. Дано да им потръгне и като забъркат българската ваксина, тя да се пие в стограмки и да върви с туршийка.

Но дотогава ще си бием тази, която е на разположение.

Най-важното при ваксината от Европа е да се съобразим с договорките и първо да имунизираме най-слабите и най-уязвимите.

Затова предлагам у нас да започнем с „Левски“

След „Левски“ е редно да помогнем на опозицията. Независимо с какъв цвят и в каква политическа насока са ни дисидентите, по-слаба опозиция не сме имали в българската история, така че мисля, че и по тоя въпрос ще сме единодушни. Трети по ред се полага да е президентът. Даже не само сегашният, но и предишният заслужават по една ваксина веднага, защото, да си го кажем, слабички са ни. Аз лично бих предложила да ваксинират и участниците ни в „Евровизия“, за да можем поне веднъж и ние да спечелим тоя конкурс. Като ваксинираме най-слабите, трябва да минем и към най-уязвимите.

Кои са най-уязвимите в България? Това може да каже само един човек в тая държава. Вездесъщият Цветан Цветанов. Да извади папките с компроматите и да ваксинираме хорица в тях по надлежен ред. Мисля, че премиерът ще оглави тази група. С тия записи, продажни госпожи и хитра охрана – доста уязвим ми се вижда.

След като имунизираме слабите и уязвимите, идва ред на идиотите. За тях ще се наложи нова поръчка, че първата няма да стигне. Даже няколко поръчки. Групата на идиотите е и най-голямата група в населението, така че като ги ваксинираме тях, ще сме постигнали стаден имунитет.

Едва тогава ще дойде ред и на умните, силните и красивите. А последна в тая редичка ще съм аз.

Коментари

интерснооо

До авторката. В много държави пуснаха снимки,как превозват ваксините в камиони за сладолед,за превоз на риба,и всякакви други фирми,които използват камиони и микробуси с хладилна техника. Ама били "впрегнали" армията си,да за охрана,а не за превоз. Само в България,се намериха пак възмутени от това как се превозвали. Само не знам,защо винаги такива като тебе,се пишат към,умните и красивите?!

Извод: г-жа Монтескьо не

Извод: г-жа Монтескьо не обича кренвирши! Трябваше правителството да поръча специален бус "Майбах" или Май не .бах с надпис "Строго секретно - Ваксини". Всеки друг транспорт за ваксината срам е и за нас като юроди, дето срамим да се наречем българи!!!

Госпожата е преценила реда за

Госпожата е преценила реда за ваксиниране общо взето правилно. С едно голямо изключение — “Левски”. Идеята е да се ваксинират слабите, а не умрелите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.