Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Известният руски писател, сценарист и драматург Александър Курляндски почина на 83-годишна възраст, съобщават днес руските медии. Причината за смъртта не е уточнена.

Курляндски е известен на руската публика като сценарист на анимационния сериал "Ну, погоди" ("Е, почакай"), главните герои в който са доброто зайче и хулиганът вълк.

Сценаристът дебютира в анимацията още с първия епизод на поредицата.

Курляндски е роден в Москва на 1 юли 1938 г. Завършва строителен институт в руската столица през 1961 г. 

Успоредно с работата си над "Ну, погоди!" е писал сценарии за мултипликационните филми "Баба Яга е против!", «Завръщането на блудния папагал", "Великолепният Гоша", "Сезонът на лова".

Главните персонажи в "Блудния папагал" - папагалът Кеша, котаракът Василий, и враната Клара - стават герои на четири хумористични повести, които Курляндски пише по-късно.

Писал е и хумористични разкази, някои от които са включени в киножурнала "Ералаш".

 

 

Коментари

Darina Ivanova's picture
Darina Ivanova
SummerDreams

.

Ей, израснах с това филмче!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.