Мария Бакалова взе наградата на Нюйоркската критика (New York Film Critics Circle) за ролята си като дъщерята на Борат в продължението на хитовия филм.

Изпълнението ѝ получи одобрение ѝ и от широката публика, и от критиката.

 
Във филма, който имаше премиера на 23 октомври в „Амазон прайм“, тя влиза в образа на Тутар – 15-годишната дъщеря на казахстанския журналист, която трябва да бъде връчена като подарък за вицепрезидента на САЩ Майк Пенс. Още тогава експертите я определиха за равна на Барън Коен, нарекоха изпълнението ѝ „удивително“ и написаха, че непознатата актриса внася свежест в комедията.
 
В края на октомври тя оглави „звездометъра“ на специализираната платформа за кино и тв продукции IMDb. Бакалова тогава се оказа на първо място в класацията на сайта с най-популярни актьори (мъже и жени).
 
"Тази сутрин се събудих с новината, че съм спечелила...Струва ми се, че сънувам", написа акрисата във фейсбук.
 

OH MY GOD ❤️ I woke up this morning with the news that I have won Best Supporting Actress at the New York Film Critics...

Публикувахте от Maria Bakalova в Петък, 18 декември 2020 г.
Сезон 2020-2021 за призове започна да набира скорост с раздаването на годишните награди на Нюйоркската критика (New York Film Critics Circle). Победители се решават от критици от вестници, списания и онлайн издания, като традицията датира от 1935 г. 
 
Голямата награда за филм на годината отиде при "First Cow" ("Първата крава") на Кели Райкарт. С приза за поддържаща мъжка роля посмъртно беше отличен Чадуик Боузман. Делрой Линдо взе наградата за главна мъжка роля. Сидни Фланигън е отличена за главна женска роля.