Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европарламентът одобри днес предложеното от Еврокомисията удължаване на настоящото разрешение за риболов, основано на взаимен достъп до териториалните води на ЕС и Великобритания.

Така, ако двете страни се съгласят, риболовните им съдове ще продължат да имат взаимен достъп след 31 декември и до постигането на споразумение за рибарството. Корабите ще продължат да ловят риба във водите на другата страна при положение, че Великобритания гарантира реципрочните права. Тогава британските съдове ще могат да ловят във водите на ЕС.

След като кораб на Обединеното кралство получи разрешение за достъп до териториалните води на Съюза, той трябва да продължи да спазва правилата за риболовната дейност на съдовете от страните членки.

Одобреният днес регламент влиза в сила на 1 януари 2021 г. Той ще важи до едно от следните събития, което ще настъпи по-рано - 31 декември 2021 г., или датата, на която бъдещо споразумение за рибарството между Брюксел и Лондон влезе в сила или започне временно да бъде прилагано.

Евродепутатите гласуваха къщо така извънредни мерки за транспорта. Те гарантират продължаването на връзките по суша, въздух и море в случай, че не бъде постигнато споразумение.

Основни въздушни връзки - временни правила, гарантиращи, че определени връзки по въздуха между ЕС и Великобритания ще продължат най-много 6 месеца. Въздушни превозвачи от двата страни ще могат да прелитат над и да извършват технически кацания на територията на Съюза, както и да обслужат директни полети до него. Ще бъде разрешен и ограничен брой товарни полети, свързани с пандемията;

Авиационна безопасност. Регламентът гарантира, че редица сертификати за продукти, части и уреди ще продължат да бъдат валидни. Така ще бъде предотвратено „заземяването“ на британските и европейските самолети, използващи такива продукти и услуги;

Основни пътни връзки - временните правила гарантират товарния и пътническия транспорт най-много за 6 месеца. Това ще позволи да продължат превозът на стоки и пътуванията на пътнически автобуси, влизащи в ЕС и пътуващи съм Великобритания.

Коментари

Десебар Бойкикев's picture
Десебар Бойкикев
Десебарка

Nowhere near!

Тия в Брюксел са минали на твърда дрога.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.