Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И Швеция забрани днес оборудването на Huawei и ZTE да се ползва в 5G мрежите на страната, съобщи Engadget. Съществуващото оборудване трябва да бъде премахнато до 2025 г., реши телекомуникационният регулатор на страната. Това ще е част от лицензионните условия за предстоящия търг за 5G спектър в страната, който трябва да започне през следващия месец.

Все повече европейски държави слушат съвета на САЩ и ограничават употребата на хардуер на китайските компании. Според американците той може да бъде ползван за шпионаж от китайските комунисти.

Германия, Франция, Чехия, Дания, Естония, Латвия, Румъния, Полша и Великобритания наложиха или буквално забраниха дори такива, в които не назовават Huawei директно, но също блокират компанията. Извън Европа същото направиха Австралия, Япония и САЩ.

Не цяла Европа обаче подкрепя нарастващата забрана за китайските доставчици на оборудване. В края на миналата седмица Европейската конкурентна телекомуникационна асоциация (ECTA) заяви, че забраните трябва да се основават на "добре установени факти", а не само на "геополитически причини". Според тях забраната ще доведе до оскъпяване на новите мрежи и ще ги забави - нещо, което е факт и заради световната пандемия.

Очакват се реакциите на Китай към различните държави - в Швеция например те са азиатски партньор № 1 и различни китайски компании играят ключова роля в шведската икономика.

Ключови думи

Коментари

Bebe Mark's picture
Bebe Mark
Babew21568

Сега Google плаща 11570 до

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя www.Jobnews3.com/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.