Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Софиянци и гостите в столицата вече ще могат да плащат за паркиране в Синя и Зелена зона през популярното чат-приложение Viber, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

Това е възможно благодарение на партньорство между Rakuten Viber, Mastercard и ЦГМ. Цената за зоните ще остане същата.

В добавка във Viber вече ще има и интерактивен чатбот, който ще ни информира за трафика в София и разписанията на автобуси, трамваи и пр.

"Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“, обясни изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев.

Mastercard ще стимулира гражданите да плащат с карта - от 8 октомври при 4 платени сини или зелени зони с тяхна карта през чат-приложението, компанията подарява 5-тата синя или зелена зона на своите картодържатели.

"Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота“, каза Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ
 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.