„Очаквам незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов. Със сигурност от утре България става различна“, увери проф. Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио.

Той дойде пред Европарламента в Брюксел заради дебатите за върховенството на закона у нас, които ще се проведат по-късно днес. Там се събраха и 30-ина наши сънародници, живеещи в Белгия и Нидерландия. Дойде и бизнесменът Илия Златанов, станал известен покрай обвиненията си срещу бившия следовател Петьо Петров-Пепи Еврото, който го изнудвал в софийския ресторант „Осемте джуджета“.

Макар първоначално да се твърдеше, че ще има протест, той така и не се състоя. Велислав Минеков обясни, че не е разрешен, и посъветва дошлите българи, че е по-добре да не скандират.

Велислав Минеков с протестиращи пред ЕП.

Сънародниците ни разпънаха плакат, на който имаше снимки как премиерът Бойко Борисов се прегръща с различни европейски лидери. И на английски език пишеше: „ЕС, сляп ли си? Или си като него? (става дума за Борисов - б.р.) П. П. Бойко ти каза: Аз те е... с 200 км.“

При тях излязоха евродепутати от БСП и Прогресивния алианс на социалистите и демократите (СиД).

„В Европа вече разбират какво се случва в България и днес отново ще искаме нейната подкрепа. Днес е особено важен ден за България“, каза професорът от Отровното трио.

Той припомни, че е изпратил поредица от писма до евродепутатите за ситуацията у нас.

След което обвини крайната десница в Европарламента, че се опитва да „тушира“ резолюцията, която се очаква да бъде гласувана в четвъртък. Става дума за крайно десни депутати от Източна Европа - което е донякъде разбираемо, но също така и от страни като Нидерландия и Франция.

„Трябва ясно да им се каже какво желаят да има в България - корупция, създаване на олигарси чрез еврофондовете, пране на пари, което никой не забеляза. Трябва не само това да се прекъсне, но и да се потърси отговорност“, изтъкна Минеков.

Илия Златанов

 

„Вече нямам никакви очаквания“, заяви за Клуб Z Илия Златанов.

Той се оплака, че организаторите на протеста в Брюксел спрели да го търсят, когато им казал, че лично смята да идва. В което бизнесменът видя разединение и сред протестиращите.

„Тук съм, защото не искам моите внучки да мият чинии в Европа и да ходят да си изкарват прехраната на Околовръстното. Искам да изчистим кочината България, която е завладяна от една голяма свиня“, каза Златанов.

Той допълни, че ог 6 месеца насам е „невъзвръщенец“ и се мести постоянно из чужбина. Казали му да бъде благодарен, че е жив. Заявили му го Димитър Спасов-Каратиста, Любена Петрова (съпругата на Пепи Еврото - б.р.). Думите били произнесени в офиса на адвокат Десислава Коцева.

Според Златанов в момента у нас има организирана престъпна група, наречена Специализирана прокуратура. И тя се командва от българския Торквемада.