Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако бях богат ромски барон тия дни, щях доста да се притеснявам... 

Докато се хвали на официалния си сайт с разкрити и осъдени водачи за причинено ПТП (най-често след споразумение), кокошкари със стръкове марихуана или как успешно е неутрализирала опасен сладолед, прокуратурата прави и нещо друго.

Зачестиха гостите на т.нар. ромски барони или както обича да се развеселява сам от собствената си мисъл главният прокурор Гешев: "Аз ги наричам криминални авторитети..."

Относително скоро - на 17 септември, като последна инстанция Апелативният спецсъд остави в ареста шестима обвиняеми по предния такъв удар срещу "авторитетите" Гольовците и Ропотамците от Кюстендил.

Забележително в тази операция бе, че прокуратурата разпространи откровено жълти кадри на позлатени кревати и гардероби, а Иван Гешев му посвети туит:

Днес държавното обвинение е на гости у същите такива "авторитети" в София, от кв. Абдовица, "Христо Ботев", "Левски" и пр. Известни били като Мето и Трайчо. Не е трудно да се прогнозира, че ще има задържани първо за 72 ч., а после - особено ако имат лошия късмет да са в Спецсъда - и за постоянно. Осъдителните присъди са друга бира, която сега няма да обсъждаме.

Може да сложим бас, че след 2 до 3 седмици ще има ново такова "гости" някъде при някой с много пари и разполагащ с влияние над големи хомогенни маси лесно управляеми гласоподаветели.

Разбира се - както гласи една фраза охотно изоплзвана от Иван Гешев (нищо, че му остана в наследство от Сотир Цацаров) - в България винаги предстоят някакви избори и прократурата да не работи ли? Прокуратурата е аполитична и дори - също по думите на Гешев, който се ядоса, когато президентът Радев започна консултации за "независим" прокурор - обидно е дори да се говори така: защото всеки прокурор е независим.

Та, въпреки целите тези планини от аполитичност, независимост и върховенство на закона и вътрешното убеждение у наблюдаващия прокурор, все си мисля, че постоянните "профилактирания" у влиятелните барони, които рискуват да си видят кревата и гащите на снимка във вестника, говорят за едно:

Идат избори... 

Коментари

....

Явно профилактирането на ромските барони е безсмислено от всяка една гледна точка, според автора. Нормална е такава позиция. Все пак това са бъдещите господари на България и българите и трябва периодично да ги четкаме.

E

Е щом е така,и прокуратурата си пишела само точки,няма да ги пипаме,но ще ревем каква престъпност имаме в България. Явно за някой автори на подобни неща,за тях престъпността са само Доган,Пеевски или Бойко.Всички други невинни овчици взети на прицел.Даже Божката и Ц.Василев са жертва на тези тримата,те ни лук яли,ни мирисали! Хвала на такива автори и заслепини другари!
Бял Полуовес Вожд's picture
Бял Полуовес Вожд
Бял Полуовес Вожд

Никой, никога не е твърдял,

че престъпността на "невинните овчици" е за пренебрегване. Но всяка година по около 10 млрд. € отиват в "правилните" джобове, вместо в държавният бюджет само от оскъпяването на обществените поръчки и от свързаната с това корупция по (най-) високите етажи на властта. Интересно защо тази мегакорупция остава невидима в полезрението на ИванГешев, а хваща дребни хулигани, което е работа на неговите подчинени. Точно това е скритата ирония на автора на статията. Ето пример - в хазната липсват 700 млн. Васил Божков се самоинкриминира, признавайки си публично престъпление което е извършил и което обяснява липсата на тези 700 млн. Престъпление за което може да получи доста години затвор. Ако бъде осъден. А той даже не е обвинен. Има 18 обвинения, но точно за това за което си самопризна - няма. А Гешев бил хванал кой пикае редовно в асансьора на бл. 418 в Младост 4. Това, последното, също е важно за живущите в този блок, но другото е важно за не само за цялата държава , но и за бъдещите поколения в нея. Разбра ли, незаслепен дрогарьо?
 's picture

godo1952

Калин

Всичко е тъпо, безсмислено и фалшиво щом се върши от прокуратурата. И всичко е велико щом го пише в Клуб Z, където се изказват все велики хора като Бойкикев, Смилов,агент Сашо и компания.

Така се оказва в нашата

Така се оказва в нашата родина.Олигарсите дето крали и дават на работниците си мин.заплати,са по чисти от правителството което работи за народа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.