Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Проекторезолюцията за България е чудовищно клеветнически пасквил. Писана била главно по доноси , заливащи през последните три месеца евродепутатите.

Това са само част от коментарите, идващи от ГЕРБ или приближени на партията по повод текста, който предстои да бъде гласуван в Европарламента.

Липсват само писма от възмутени трудови колективи, заклеймяващи клеветниците и родоотстъпниците. Както е тръгнало, и дотам ще се стигне.

Само че този филм ние вече сме го гледали. И никак не искам някои хора да ме връщат в този период.

Колкото и да е несъгласен човек с определена позиция, произнесените квалификации показват безсилие. Както и някогашните атаки по адрес на тези, които си позволяваха да изразят мнението си по радиостанции, дамгосани от тоталитарния режим като „вражески“.

Днес такова нелепо поведение дава козове на БСП. И то - при положение, че евродепутат от управляващите съвсем правилно отбеляза, че тя е на съвсем различно мнение от групата си в Европейския парламент по много външнополитически въпроси.

Е, все пак има една съществена разлика. Днес поне няма да те арестуват за това, че говориш в Европарламента срещу управниците на страната ти.

Европарламентът е парламент, в който са представени страните членки на ЕС. В кой парламент нашите евродепутати да изкажат своето недоволство? В руската Дума? Или може би във Върховното национално събрание на Северна Корея?

В Европарламента винаги е имало дебати за страните членки на ЕС, както припомни друг наш евродепутат. В понеделник предстои третият дебат за България там. Постоянно се обсъжда ситуацията в Полша и Унгария. Дебатирани са и по-стари демокрации като Испания. Депутатът посъветва да свикнем с този маниер на дискусии, дори на тежко противопоставяне на идеи.

Не е зле някои хора да се вслушат в тези думи. Да свикнат с мисълта, че опозицията винаги търси слабите места на управниците и винаги ще се стреми да ги свали от власт, за да я вземе. Както са правили и управниците, докато самите те са били в опозиция. Просто е, като 2+2=4.

Аргументите, с които управниците не са съгласни, трябва да бъдат преборени със сериозни аргументи, а не с нападки и обиди. Този филм сме го гледали. А днес сме в 2020, а не в 1980 година.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.