Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Нокия" успя да сключи сделка с най-големия британски мобилен оператор BT за 5G оборудване, предаде Би Би Си. Финландската компания се възползва от решението на Лондон да забрани на британските оператори да купуват пето поколение технологии за безжична комуникация от китайската компания "Хуавей".

"Нокия" ще предостави допълнителни базови станции и антени, които да позволят на устройствата на потребителите да осъществяват повиквания и да предават данни чрез 5G "мрежата за радиодостъп" на британската компания.

Съгласно сделката финландската фирма ще измести "Хуавей" от 2G и 4G мрежите на BT.

BT вече е използвал апаратура на "Нокия" в Лондон, Мидлендс и други райони, но чрез споразумението им сътрудничеството им ще се разпростре по цялата територия на кралството.

През юли тази година британското правителство обяви решението си да забрани на британските оператори да купуват 5G оборудване от "Хуавей" след 31 декември и ги задължи да премахнат всички части на китайската компания от мрежите си до 2027 г. С това решение на практика бе сложен край на добрите отношения между BT и "Хуавей", датиращи още от 2005 г. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.