Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън планира да намали ролята на китайския телекомуникационен гигант "Хуавей" (Huawei) в 5G мрежата на страната, пишат два британски вестника, цитирани от Франс прес, съобщава БТА.

По информация на "Гардиън" и "Дейли телеграф" ръководителят на консервативното правителство е поискал от администрацията си да подготви проект, според който до 2023 година да бъде сведено до нула участието на "Хуавей" в британската инфраструктура от пето поколение (т. нар. 5G).
"Даунинг стрийт" не коментира, посочва АФП.

В края на януари правителството даде зелена светлина за ограничено участието на "Хуавей" в нестратегическата инфраструктура, с пазарен дял до 35 процента, припомня агенцията.

Двата всекидневника изтъкват, че Борис Джонсън е изправен пред все по-голямо безпокойство по този въпрос, идващо от редиците на консервативната му партия, в условията на недоверие към Китай, който бе обвинен в липса на прозрачност при управлението на кризата с новия коронавирус, разпространил се по целия свят от Ухан.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.