Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Втори септември, 2020 година, София. Управляващата партия в България - ГЕРБ, опитва да събере 120 подписа от народните представители от всички парламентарно представени сили, за да внесе своя проект за нова конституция на републиката. Републиката, която и в стария, и в новия проект на основния закон е парламентарна. Тоест- Народното събрание и в новия проект остава най-високата трибуна и най-важна институция в страната. 

Премиерът Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и министър-председател с почти 10-годишно управление, не се явява на трибуната на НС. Не говори пред депутатите. Не се опитва да убеди опозиция и партньори защо неговата - лична, защото той я обяви с тържествено слово - конституция трябва да бъде подписана и внесена за разглеждане от Велико Народно събрание. 

Вместо това използва личния си канал във фейсбук, за да обяви радостната новина, че България ще участва в инициативата "Три морета" с 20 млн. евро. Малко по-късно на пощите на всички медии пристигат решенията на Министерски съвет, ръководен лично от Борисов, от които следва само един извод -  Борисов си купува избиратели. Пари на тези, пари на онези...Раздаването на средства от хазната е по-важно от конституция, която ще действа десетки години напред и която ще служи за фундамент на държавността, закона и справедливостта. 

През това време площадът пред Народното събрание, новото народно събрание, което пази спомена за петолъчката, се раздира от сблъсъци. Протестиращи и полицаи се борят за последната капка нормалност в държава, която собственоръчно се отказа от институциите си. Защото дори сблъсъкът за демокрацията е нейн изконен инструмент. И за двете страни.

Борисов е бодър и весел днес във фейсбук. След като в продължение на 10 години той и партията му правят всичко възможно да изтръгнат уважението към най-висшия институт на държавността в България, най-накрая той успя да унижи Републиката, седейки удобно в премиерското си кресло. 

Защото да използваш процедурни хватки и да не се явиш на изслушване по текущ въпрос в залата, въпреки конституционното си задължение, е едно. 

Да откажеш да представиш на народните представители - представителите на народа, който твърдиш, че управляваш за негово добро - собствения си проект за конституция и виждането си за процеса по избиране на учредително събрание - това е друго. 

Това е унижение за Републиката. Това е унижение към инсигниите на властта. Това е унижение към нацията. Унижение и за теб. 

След десет години, господин Борисов, вие сте унижен. От самия себе си. 

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Бързаков , бързаш приятелю. Поредните глупости на тема : плюене по Бойко. С такива "анализатори" колега, по добре няма как да станем. С такава журналистика, на това дередже. Защото обвиненията към Бойко, с пълен успех могат да се отправят към всеки. Помисли и ти къде си.

Е да ама не си прав!

Защото Борисов е този дето три мандата се биеше у гърдите, разпределяше порциите и изобщо...водеше хорото. Така че драги ми Ванко помисли ТИ КЪДЕ СИ!?

Дали им харесва на клубците,

или не, няма значение. Мажоритарни избори, намаляване на броя на депутатите, задължително гласуване - само ГЕРБ реагира положително на впечатляващите резултати от референдума на Слави... Съвсем отделен е въпросът защо Слави тръгна да търси "народни представители" на Долно Уйно от Кембрийдж. И дали така не провали собствената си идея за мажоритарни избори.
 's picture

godo1952

Калин

А кой ги провокира тези сблъсъци ! Кой размахва юмрук ? Пилотчето от Славяново, излязло от ръкава на Решетников ли е твоята гордост ? Бабикян, Копейкин, Хаджигенов и Гошо Тъпото ли са твоите кумири. Ами вижте лицата на протестиращите, и тогава ми говорете за унижение или гордост. Има избори, отива се на избори и там се доказва народно доверие. А не да докараш от цялата страна татуирани дебелаци, миришещи на бира с криминални досиета, които да хвърлят бутилки и павета ! Поради каква причина да харесвам Бабикян и Гошо Тъпото ! На Васил Божков ли да пригласям ? Ами като ги питат защо протестират, тези люде хвърлят в пространството някакви общи, въздушно-капкови глупости ! Защо да ги харесвам тези хора. Да се организират и да се явяват на избори. С павета и бесилки не се отива далеч. Те се превръщат в бумеранг. Радев вече си получи първия бумеранг - ДПС му иска и на него оставката. Какво значи това ли - значи да се прости с идеята си за втори мандат. Защото те го избраха, без тях нямаше как да стане президент. Размахваш ли юмрук, рано или късно ще си го получиш същия....Радев е вече ЧАО...Дотам водят юмруците !

Стига сте парадирали с този Радев бе!

Понеже няма с какво друго да се избършете все Радев ви е в устите. В същност вие с вашата арогантност и дебелоочие го направихте да бълва змии и гущери. Вие му отворихте устата.

Платов

Смени плочата! Тази вече е издраскана и прескача!

Авторе, авторе!

Ти грамотен ли си? Нали затова има правителство, то трябва да управлява финансите на държавата! Кой, вашата редакция ли ще разпределя бюджета, ще определя инвестиции.... Като сложите служебния кабинет на РРадев той няма ли да управлява парите? А Деса дали няма да е сложена на три длъжности?
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Оставка И на Радев!!!

Какво очаквате от сайта на подсъдимия олигарх-мафиот Донев?!?!? Р А Д Е В, В Ъ Н !!!!!!

Оставка и в затвора!!

Оставка и в затвора!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.