Огромна приватизационна сделка с компания лидер на световния пазар предстои в България, научих от доверени източници. Американска фирма, оперираща с милиарди, е хвърлила око на българския шоубизнес. Става дума за „Дисни“. След като купиха „Междузвездни войни“ и „Туеинтиът сенчъри фокс“, оттам са били изключително впечатлени от последните изяви на българските парламентаристи. Властелините на световното кино и анимация са твърдо решени да сложат ръка и на българския парламент и на българското правителство, като са предложили сносна дори за мащабите на нашенските спонсори цена, твърди още нашият източник. Водят се задкулисни преговори с господин Пеевски, господин Черепа, другаря Решетников и Домусчиев.

„Дисни“ вече дори има готов проект за световно шоу, което ще е компилация между „Анимал планет“ и „Зомби апокалипсис“, но ще е анимирано. То ще се излъчва директно от българския парламент и МС.

Освен риалитито, в което България ще се превърне в реплика на „Шоуто на Труман,“ (филм, в който главният герой е роден и расте във филмови кулиси и целият му живот се заснема и излъчва по телевизията, без той да знае, б.а.), „Дисни“ вече е купил правата за холивудски блокбастър на тема „редовни избори в България“. Шушука се, че в Холивуд се избиват за главните роли и дори има вече няколко фаворита.

За ролята на Бойко Борисов гласят Чък Норис. Ако Чък Норис откаже, може и Дани де Вито.

За министър на правосъдието се борят Джон Траволта и Самюел Джексън в тандем като в „Криминале“. Резервният вариант и тук е Дани де Вито.

За външен министър засега се спряга Робин Райт, дето въртеше интриги в „Къща от карти“, сещате ли се? Ако не одобри сценария, ще я замести Дани де Вито.

За коалиционни партньори на управляващите кастингите вървят в момента, там с особено подходящи умения изпъкват Роко Сифреди и Саша Грей. Проблемът е, че Саша Грей е в украински плен, та ако не я пуснат до снимките, ще се наложи на нейно място да вземат Дани де Вито.

Най-оспорвана е ролята на министърка на туризма. Там все още не е решено коя звезда е най-подподяща - Мардж Симпсън, Мортиша Адамс и Пища Хуфнагел. Ако те се издънят, тогава....Не, не Дани де Вито. Марияна Николова си е окей.

Кастингът за военен министър изобщо не се е състоял, защото там фаворитът е ясен – Джон Гудман. Дето игра Фред Флинстоун, помните ли? (За протокола: никъде не изричам дори скверното „Барни Ръбъл“, да се запише). Излишно е да споменавам, че Дани де Вито е готов да го замести, ако плановете на Гудман не позволят да вземе участие.

За парламента също няма кастинги – там снимките ще вървят паралелно с новите серии от „Властелина на пръстените“. Орките са съгласни на допълнителен хонорар за ролята на статисти в Народното събрание.

Преговорите за покупката на България от страна на "Дисни" са в заключителна фаза. Чака се одобрителен факс от Москва, за да бъде осъществена.