Блокада изненада на сградата на комисията за борба с корупцията - КПКОНПИ - организираха група протестиращи в 43-тата сутрин на демонстрации с искания за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. 

Инициативата тази сутрин е на гражданско движение "Боец". Предишни дни организацията проведе блокади без предупреждение първо на Министерството на правосъдието, а след това - на Централната избирателна комисия.

По думите на протестиращите блокадата днес е пред антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, защото от "Боец" във времето назад са подали десетки сигнали за корупция, които обаче са останали без отговор. Затова и настояването им е за среща с Цацаров, за да попитат какво става с тези сигнали. Според водача на "Боец" Георги Георгиев се иска и оставката на Цацаров и събралите се граждани искат да влязат в сградата и да я поискат и лично.

Щом демонстрантите стигнаха на уреченото място, табелата на институцията бе скрита с разпечатан и залепен отгоре й надпис "Офис на Пеевски". Този път скандиранията са освен "Оставка" и "Свобода". Препречен е входът.

Демонстрацията бе на място в началото на работния ден - 9 ч. Не бяха допускани и служители вътре. Малко по-късно Георгиев обяви, че от КПКОНПИ е дошло условие и предложение. Условието - блокадата да се изтегли, а двама представители на "Боец" да бъдат поканени в институцията и да бъде отговорено на въпросите им. Това трябва да са Георгиев и Пламен Даракчиев.

Предстои да се разбере дали среща ще има. 

Около 9,30 ч. блокадата бе оттеглена, но от "Боец" предупредиха, че тя може да се върне.

Акцията протече на живо във фейсбук. Шествието към КПКОНПИ отново тръгна от палатковия лагер на блокирания Орлов мост и след края й хората се отправиха обратно.

Очаквайте подробности.