Шествие от Орлов мост към т.нар. Партиен дом, където заседава ЦИК, поведоха протестиращи. Това е втората институция през последните 2 дни, която се оказва под блокада - вчера "мишена" бе Министерството на правосъдието.

Недоволните граждани искаха да влязат в сградата за заседанието на избирателната комисия, насрочено за днес. Това не се случи, а в резултат към фасадата полетяха яйца и домати.

Сградата е обградена от полиция, предаде бТВ. 

Акцията пред ЦИК тази сутрин се провежда и от "Изправи се.БГ" на Мая Манолова и от гражданско сдружение "Боец". Стигна се единствено до размяна на реплики. 

Днес е 41-вият ден от протестите, искащи оставката на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Към момента обявеното от Борисов намерение за свикване на Велико народно събрание, което, ако стане, ще доведе до оттеглянето му, не спира демонстрациите. Вчера ГЕРБ внесе проект за нова конституция, с който не се пипат правомощията на главния прокурор, орязва се функцията на държавния глава при назначенията в съдебната власт, дава се законодателна инициатива на разделен на два съвета Висш съдебен съвет, броят на депутатите се намалява от 240 на 120, премахва се институцията Велико народно събрание.

Блокадите на кръстовищата на Орлов мост, Софийския университет и Министерския съвет продължават.