Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Брендън Айриб, съосновател на компанията за виртуална реалност Oculus, напуска Facebook, обяви самият той в Twitter.

Oculus бе купена от Зукърбърг през 2014 г. за 3 млрд. долара.

Айриб, след като се отказва от поста на главен изпълнителен директор, е назначен от Facebook за ръководител на отдела им за разработване на инструменти за виртуална реалност за персонални компютри. Точно това е една от целите на покупката на компанията, изработила най-известните за момента очила за виртуална реалност.

Оттеглянето на Айриб е пример за пореден мениджър на високо равнище, зарязващ Зукърбърг след поредицата скандали около социалната мрежа през последната година. През миналия месец си тръгнаха съоснователите на Instagran Кевин Систром и Майк Крийгър, а наскоро напуснаха и съучредителите на WhatsApp - Ян Куум и Брайън Актън. Досега компанията успяваше да задържи най-добрите специалисти дори след като изкупи компаниите им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.