Ей, ама и тия нашите пезевензи – политиците, веднъж нещо хитро и що годе стилно да измислят и те ще ги разкъсат. Аз лично така и не разбрах какво лошо има в това, че се замеряха с песни в началото на седмицата? Като обикновено се замерят... знаете с какво.

Пръв почна Кънев, като им намекна едно AC/DC... Всъщност пръв почна Лютви Местан още през август, като им натвърдна на едни консултации за оная песен – „Не съм умрял, ша знайш...” Лютвито толкова рядко е така прям, че чак му се зарадвах. После ДПС казаха, че имало и не-вулгарен вариант и щяха да го публиуват, ама нещо се улисаха и забравиха.

Но за сегашните совалки идеше реч. След като Кънев показа рок класа (според мен за РБ беше подходящо и нещо като „Ако ти поискам, ще ли ми дадеш...”), от ГЕРБ отговориха с цял концерт. Така например с изненада разбрахме, че Бойко Борисов е фен на Aloe Blacc и неговата „Тиктакаща бомба” (често казано, очаквах нещо като „Батальонът се строява за последен път”). Представих си горките пиари цяла нощ как търсят в YouTube, а ушите им - топли, топли... Румяна Бъчварова мобилизира във войната иначе миролюбивите канадци от „Никълбек”, а Томислав Дончев им намекна нещо в стил, че "ти, аз и дяволът ставаме трима”.

При всички случаи да се млатят с песни е по-приемливо от много други неща. И дано накрая все пак се спрат на едно парче – например „Оставаме” от „Оркестър без име”... Щото, ако се отиде на нови избори, да не се завървят опашки пред Борисов с: „О, тигре тигре, имаш ли пари?”