Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правило ли Ви е впечатление, че героите на България са все революционери? Ботев, Левски, Панайот Хитов, Георги Раковски, Васил Михайлов във филма за капитан Петко войвода?

Как па един химик или инженер нямаме въздигнат в българския пантеон на славата! Не, че нямаме, имаме. Обаче в пантеона ни влизат само тия, дето покрай стиховете, философията, инженерството са гръмнали по някоя бомба и са резнали по някоя вражеска глава. Героизмът в България задължително минава през революцията. И ние много хубаво го честваме, да ви кажа. Добре че толкова много българи хич не са се кумили в славното ни минало и са се хващали за пушката и сабята, за да освободят сънародниците си от поредното иго. Така са ни дали възможност празниците ни днес да са повечко. Мине се не мине месец и ето ти, поредното честване на български герой. Събират се кметството, общината, големите производители от региона на площада, а дечицата от местните училища им пеят песни, рецитират стихове, всички са облечени официално, гърми революционна музика, майки и татковци се гордеят с децата и с революционерите, пускат след това зарята, мълчат минута-две за почит и после идва естрадната певица. Па кебапчета, па кюфтета, па танци и песни – празниците са хубаво нещо.  

Обаче миналото си е минало, а революцииите са част от него и там трябва да си останат. Днес, в това забързано ежедневие, кой ти има време за революции, метежи, бунтове, освобождение... Освен това и да бутнем султана, ще дойде друг – 500 години султани са ни управлявали и не са се свършили. Роят се като пилци, направо. А ако не е султанът, ще е руският цар. А ако не е руският цар, ще са Великите сили. Значи, тия Велики сили от създаването на България дебнат в потайните си дворове и кроят коварни планове за унищожението ни. Само чакат някой анархолиберал да скочи на революция и веднага ни цакат със съставено от тях правителство, което им играе по свирката.

Лесно им е било на Ботев и Левски едно време, ама сега нещата са по-сложни. А и нямаме време. Освен това съм се нажабуркала с кредити, кой ще ми ги връща, ако се разпищоля по Балкана, а не ходя на работа? И въобще, оставете ни да работим! Ма крадяли ни били изработеното – крадат, ма то и аз да мога, и аз ще крада. Какво па толкова се направихте всички на честни и почтени? Знаеме се, айде моля ви. Вие как си представяте в днешно време да е възможен Ботев? Да отвлича кораби, да превежда въоръжени хора през границата, да стреля и  да държи пламенни речи? Учител!!!! Ма кой ще си даде децата на такъв терорист, аз изобщо не смятам, че това е уместно. Освен това е духнал към Одеса, на лесното. Там, защото няма турско робство и той наготово да се възползва от благата им е отишъл. И акъл дава от там, и хората буни, ама си седи на топличко и чистичко, нали?  И къде е тръгнал да се връща в България, да си седи там и да не ни се бърка на нас, изстрадалия народ. Ама хитрец, нали? Лятото тръгнал да се връща, само лятото знаем да протестираме, зимата бичим кинти в чужбинско. Уж да вдига революция се връщал, да ни освобождава. Аре бе, всичките идват да си оправят зъбите тук, на евтинкото, при на пашата ковача.

На всичкото отгоре отвлякъл кораб. Пишат по чуждите медии, дават го по чуждите телевизии – ужас! Пак се изложихме. Този ли пример ще дава на децата ни? С нарушаване на законите и алкохолна поезия – „тежко вино дайте“, вика.... Трапезен патриот! А как ни обижда чели ли сте? Идиоти на нарича. Това е език на омразата, аз не мога да го приема това. И не се бръсне, това ли са ни героите на днешна България, а? Брадати и космати, я марш!

Не можа ли като нормалните хора с каручката от Румъния да дойде, тупур-тупур, няма и месец и ще е във Враца. Нямало мост над Дунав тогава, викате? Ми да дойде да построи, а не да ходи по Балкана да се пищоли. Наготово всичко искате, нали? Ами не става така. Само знаете да рушите! Султанът, верно – султан е, ама той колкото мостове построи, откакто е на власт, Ботев не може да ги боядиса. И човекът работи, опитва се, не е като да стои със скръстени ръце. Ама то с тоя материал, толкова. Революции му вдигат, критикарстват, броят му жълтиците - общи били. Те това искат – не свобода, а жълтиците му да вземат.

Я като взема аз гегата, революция ли??? Ма защо па баш сега революция? Не могат ли да почакат до руско-турската война, ей я, след половин година почва. Да си стане всичко както трябва, да не се забъркваме, те ще си го решат помежду си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.