Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов е готов отново да сложи "синя каска" и да последничи за помирение в конфликта между правителството и президента Румен Радев. Това заяви самият той във Велико Търново при посещение в Националния военен университет. Там бе и държавният глава. 

„В политиката трябва да се оставят отворени вратички, а не като на фронта, където целта е цялостно унищожение на противника“, коментира отношенията между институциите от двете страни на столичния бул. "Дондуков" вицепремиерът, цитиран от БНР. 

Малко преди това Радев заяви, че рокадите в правителството, гласувани днес от Народното събрание, са опит на властта да спечели време, от което обаче "губи България". Той повтори, че заема страната на гражданите в протестите, които продължават вече 16 дни, чете плакатите от площада, а липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото.

"България се нуждае от управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея. Ето това искам да видя и за това ще се борим всички, каквито и необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат“, допълни президентът. 

По думите на Каракачанов министерските смени, гласувани днес, може и да не са последните в текущия мандат. И добави:

„До края на мандата са възможни всякакви рокади, това си е съвсем нормална практика. Призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата“.

Вицепремиерът отново анонсира, че през почивните дни управляващите ще правят разчети и ще вземат решение за нови мерки - икономически и социални, за справяне с последиците от коронавируса. Сред предложенията на ВМРО е да се предвидят финансови помощи за най-пострадалите от кризата и хората с най-ниски доходи. 

„Размерът нека да го уточним с Министерството на финансите. Може да са 150, може да са 200 лева, въпрос на възможности. Най-вече да се види каква е групата, която ще бъде очертана да се подпомогне, за да се прецени ресурсът, с който се разполага, дали ще стигне“, обясни Каракачанов. 

Припомняме, че през 2018 г. заради напрежение в коалиционните отношения в "Обединени патриоти" лидерът на ВМРО дори се снима със "синя каска" - когато играеше ролята на миротворец между водачите на НФСБ Валери Симеонов и на "Атака" Волен Сидеров. В крайна сметка обаче "патриотите" се разделиха с партията на Сидеров.

Коментари

 's picture

Petyo9

Проблемът не е между

кабинетът и президента, а между кабинетът и българските граждани. Каракачанов показва идиотска неадекватност с преиначаване на фактите.

Kaската

ясно, памперс ше слага ли?

Каракачанов и сега си е свиня

Каракачанов и сега си е свиня с каска, няма нужда да се изсилва.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.