Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Аз съм един от хората, които смятат, че тези протести са полезни, защото протестите винаги играят ролята на катализатор. Катализираха по-бързата работа и по-бързото решение на някои проблеми.

Но някакви фора говорят за революция, за бесене... Не ни трябва нов 9-и септември, няма да ни спаси, гражданската война никога не е довела до нещо добро

Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира ситуацията с 15-дневните вече протести, на които се искат оставките на премиера Бойко Борисов и правителството му и на главния прокурор Иван Гешев. И които продължават и днес, въпреки обявените министерски оставки и рокади. 

Каракачанов категорично отрече реакциите, че старите министри - Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, Николина Ангелкова, били замемени пак от хора, които били свързани с "този или онзи". Визирайки думите и на лидера на "Да, България" преди това Христо Иванов, и коментари от деня, че премиерът показал как заменя "едни хора на сарая с други" и това затвърдило "зависимостите".  По отношение на Лъчезар Борисов твърденията за това, че той - като шеф на Надзорния съвет на ББР, е човекът, подписал отпускането на 75 млн. лева кредит на колекторска фирма в полза на ПИБ. За проф. Ангелов се напомня негово интервю, в което хвали "дарителя Делян Пеевски", а за Терзийски подозренията са, че е водил акцията по "опазване" на плажа до летния сарай на Ахмед Доган в парк "Росенец" от желаещи да плажумат там граждани. 

По думите на Каракачанов всеки от хората, предложени за министри днес - Кирил Ананиев във финансите, Христо Терзийски в МВР, Лъчезар Борисов в икономиката, проф. Костадин Ангелов в здравеопазването, са професионалисти в своята сфера.И това никой не можел да го отрече. 

Сподели и нещо любопитно - как, по думите му, министърката на туризма Николина Ангелкова, с която другият съпредседател в "Обединени патриоти" Валери Симеонов е в остър конфликт отдавна, всъщност била от квотата именно на... НФСБ в правителството досега. Затова и на нейно място била посочева Марияна Николова, която остава и вицепремиер.

В качеството ни на силов вицепремиер Каракачанов отрече шефът на националната полиция Христо Терзийски да е ръководил акцията на МВР по "опазването" на т.нар. плаж на Ахмед Доган, когато бе организирано масово плажуване там - заради загладения достъп до плаж - публична собственост. Военният министър бе категоричен, че плажуващите тогава е трябвало да бъдат допуснати първи до учерения бряг, вместо симпатизантите на ДПС, които "спонтанно" се бяха събрали "в защита" на почетния си председател. 

След молба на водещата Цветанка Ризова, Каракачанов обеща и да направи проверка - пак като вицепремиер, какво е правила кола на МВР до прословутия вече ресторант "Осемте джуджета", за който в разследване на Антикорупционния фонд се твърди, че е офис на небезизвестния бивш следовател, сега адвокат Петьо Петров - Еврото и оттам се ръководят операции по заграбване на бизнес, рекет и т.н. с помощта и на представители на прокуратурата. 

В понеделник или вторник правителството ще представи нови икономически и социални мерки за справяне с кризата, предизвиката он коронавируса. След обсъжданите идеи: даване на лични компенсации - под формата на финансов бонус - на хора с ниски доходи и най-засегнати от кризата, разщиряване на обхвата на ваучерите за почивка в български курорти, които да не важат само за служители "на първа линия" в борбата с пандемията, по-бързо увеличаване на минималната пенсия на 300 лв. (сега това било планирано за юри догодина).

Какво точно ще бъде прието и какви са финансовите разчети предстои да бъде обявено в началото на идната седмица.

Ключови думи

Коментари

 's picture

Бобо

Тюфлека

Тоз тумбак мина апогея си и е на път към бунището барабар с измислената си партия редена от Кремъл

ДПС > герб + бсп + оп + воля

Този доносник в ефир каза, че е полезно хората след работа да ходят да протестират, защото така правителството почвало да мисли. Как може такава малоумщина бе хора, това си е чиста порнография.
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Не мога

да разбера как един агент на ДС,като Каракачанов,т.е.човек служил активно на комунизма има наглостта да говори и набеждава хора,които хал-хабер си нямат от това в пристрастия към комунизъм и 9- ти септември!Типичната комунистическа наглост-крадецът вика:"Дръжте крадеца!"
Стоян георгиев's picture
Стоян георгиев
тотобото

Каракачанов

На комунист,особено на агент-провокатор,присвоил си каузата на ВМРО и я направил куха и угоил се като шопар на държавната трапеза....НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ВЯРА!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.