Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Големият актьор Том Ханкс, който неотдавна публикува своя първи разказ в сп. "Ню Йоркър", вече е подготвил за издаване цял сборник.

Зетят на българския емигрант Асен Ибрахимов е подписал договор с "Алфред Нопф" - едно от най-големите издателства в САЩ. Засега сборникът няма заглавие. Близки до Том Ханкс обаче разкриват, че той отдавна пише. Досега не се бил осмелявал да покаже творбите си пред публика, но литературният му дебют в престижното списание го окрилил и Том придобил нужната увереност.

Иначе разказът на 57-годишния актьор, публикуван в "Ню Йоркър", бе определен от критиката като "миш-маш от технологични идеи, поднесени като есе, което на всичкото отгоре е твърде интелектуално". Дали носителят на две награди "Оскар" за главна мъжка роля - за "Филаделфия" (1993) и за "Форест Гъмп" (1994) - ще продължи в същия иронизиран от критиците стил, не се знае, но скоро ще се разбере.

Том Ханкс е до такава степен пристрастен към хипи движението от 70-те години на миналия век, че предпочита да трака по клавишите на класическа механична пишеща машина като Джак Керуак и Алън Гинсбърг. Но понеже после така или иначе се налага да предава текстовете си в електронен вид, пусна измислено лично от него приложение за iPad под името Hanx Writer.

Така изглежда култовият Hanx Writer.

С него разви съвременните технологии в обратна посока и го нарече "подарък за хипстърите-лудити от бъдещето" (лудитите са английските работници, които в началото на XIX век протестират срещу технолочичното развитие в промишлеността и унищожават машини и специално оборудване). Приложението Hanx Writer се предлага безплатно в App Store. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.