Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украинските войници, защитавали почти три месеца завода "Азовстал" в Мариупол, са се изтеглили с около дузина автобуси. Това съобщиха репортери на "Ройтерс" от Украйна.

За момента не е ясно дали всички войници от полка "Азов" са евакуирани. Около 600 души удържат съветския завод вече 82 дни, десетки от тях - ранени.

"За да спасим животи, целият мариуполски гарнизон прилага одобрено решение на върховното командване и се надява на подкрепата на украинците", написаха азовци в социалните мрежи.

В "Телеграм" те бяха по-детайлни, но пак не разкриха какво точно е решението:

"Защитниците на Мариупол изпълниха заповедта и, независимо от всички трудности, 82 дни отблъскваха превъзхождащите сили на противника, позволявайки на украинската армия да се прегрупира, да подготви повече от личния си състав и да получи по-голямо количество въоръжение от страните-партньори."

За момента няма потвърдена информация за това украинците да са се предали на руските части в района. Възможно е изтеглянето да е допуснато сред успешни преговори - от дни Украйна се опитва да издейства изтеглянето на войниците си в замяна на руски военнопленици.

Хиляди украинци загинаха в Мариупол от началото на руската агресия в страната. Градът е населен основно с рускоговорящи и сред очакванията на кремълския режим е било да бъде завладян лесно. "Азов" обаче удържаха града много по-дълго от очакваното.

По-рано днес британското разузнаване съобщи, че 95 000 мариуполци са насилствено депортирани и разпратени в 66 лагера в Русия. Преди войната в него живееха близо половин милион украинци.

Коментари

Свръхчовек

Не са се променили руснаците от времето на Сталин , не ги промени близостта с Европа нито останалия свят , останаха си същите в техния Рускии мир , тяхното царство където се пие Самогон и се пуши Махорка , свят на лагери и затвори . Такава измет не трябва да диша въздуха на тая планета

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.