Пеп Гуардиола обяви, че се е скарал на две от звездите си по време на мача от Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "РБ Лайпциг" (6:3). Независимо от изразителната победа.

Обекти на гнева на Пеп бяха Джак Грийлиш и Риад Марез - двама от голмайсторите (останалите за "Сити" бяха Нейтън Аке, Мукиеле (автогол), Жоао Кансело, Габриел Жезус). А причината - не са изпълнявали задълженията си в дефанзивен план. Грийлиш стана най-скъпозакупеният футболист на Острова - за него бяха платени 100 милиона паунда на "Астън Вила".

"Още на полувремето говорихме за начина, по който трябва да играем, рече Пеп. - Те не се справяха. Трябва да има битка. Не покриваха зоните си, а нашият съперник ни атакуваше доста добре, много бързо и опасно. Беше си дефанзивна работа, която не се вършеше, а опонентът ни бе разузнал добре."

По време на мача се видя, че Гуардиола вика при себе си Марез и Грийлиш и им дава указания на висок тон. Поне голът на английския национал бе зрелищен.

"Сити" поведе с 2:0, като преднината на тима на три пъти бе намалявана до едно подадение преди да паднат последните два гола.

В другия мач от група А се стигна до неочакван резултат - 1:1, между "Брюж" и звездния "Пари Сен Жермен". Голмайсторът за парижани бе изненадващ - Андер Ерера в 15-ата минута. Ванакен изравни още в 27-ата.

Лео Меси дебютира за новия си тим в Шампионската лига, но имаше "тиха" вечер за своите стандарти - удари греда. Резултатът и играта на гранда провокираха много коментари в световните медии. Налага се изводът, че ПСЖ още не е завършен отбор. 

В група В "Ливърпул" и "Милан" направиха шоу с два обрата - 3:2. Томори си вкара в автогол в 9-ата, но в края на полувремето Анте Ребич и Брахим Диас набързо дадоха аванс на "росонерите".

Мохамед Салах изравни в 49-ата, а в 69-ата Джордан Хендерсън напомни за себе си - 3:2. И за Стивън Джерард, с когото е сравняван от снощи заради попадението си - удар от воле пред наказателното поле.

В група С "Аякс" разби "Спортинг" (Лисабон) като гост - 5:1, а "Борусия" (Дортмунд) се справи с "Бешикташ" в Истанбул - 2:1. Турците намалиха в добавеното време чрез Монтеро, преди това реализираха Джуд Белингам и Ерлинг Холанд.

"Реал" (Мадрид) нанесе удар на "Интер" (Милано) в края в двубоя от гр. D - 1:0. Две резерви майсторски изработиха гола - взетият наскоро Камавинга и Родриго, който бе точен с едно докосване.

А сензацията на турнира "Шериф" (Тираспол) явно няма да се задоволи само с попадането в групите. Богатият молдовски първенец удари "Шахтьор" (Донецк) с 2:0. Разписаха се Адама Траоре в 16-ата и Янсане в 62-ата.