Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управлението на Борисов в цялата му красота: дори когато се случват правилните неща (като влизането в ERM II), те се правят по начин и доколкото запазват цялата гнилоч в държавата.

Винаги сме подкрепяли влизането в банковия съюз с надеждата да доведе до реален банков надзор и изчистване на токсичната прослойка от "банкстери", произведени в задкулисието на ДС и обслужващи мафиотизацията на икономиката и държавното управление. И в същото време изпълнението на изискванията за влизането в чакалнята се превръща в акция по спасяването на редник Цеко (Цеко Минев, б.р.) с бюджетни пари и с широко затворените очи на БНБ.

Трябва да е ясно, че сме изправени пред поредния провал за БНБ и свързаните с финансовата сигурност институции като ДАНС.

БНБ няма никакво, ама никакво оправдание за слабото състояние на ПИБ, след като едно: й влиза в текущите задълженията да наблюдава, и две: през 2014 г., след опашките, отпуснаха заедно с Министерството на финансите специална ликвидна помощ, което значи, че банката трябва да е под особено специален надзор.

Шест години са предостатъчно време банката да се оздрави, преструктурира и изобщо всичко да си дойде на мястото. Вместо това стрес тестовете на ЕЦБ показват, че ситуацията продължава да е недостатъчно стабилна, което е на практика лоша оценка и за тези, които са назначавали регулаторните мерки. И се налага наши 140 милиона от ББР вместо за подкрепа на средни и малки предприемачи в тази криза да се натикват в джобовете на Цеко с надеждата, че щял да си "изкупи акциите с лихвите" съгласно умотворенията на премиера.

И този провал не е някакво изключение. Само да напомня и казуса с Общинска банка. И това важи за всички регулатори.

Вместо да имаме истински независими контролни институции, мнозинствата на ГЕРБ и ДПС и всякаквите им присъдружни парламентарни котерийки назначават всякакви калинки и безгръбначни, на които им се спускат "ценни указания" и те ги изпълняват безпрекословно.

Истината е, че няма да стане с някакви измъчени "отделни" "правилни" стъпки, както мнозина се надяват. Докато няма истинска политическа промяна, всичко ще си остава поредната "пунта мара" и мимикрия. И винаги за наша сметка и в полза на приятелите на Борисов и агентурата на Сараите.

Идват избори...

---

Бел. ред. - Поста на Христо Иванов препечатваме от фейсбук профила му. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Грешен подход за обяснение

Грешен подход за обяснение сте избрали г-н Иванов. Средно статистическият българин е мързелив и тъп и, когато му говориш за милиони на него не му дреме и си го мести знаете кое и къде. И така да вземем моливчето за една проста сметка: 140 000 лв. : 8 000 000 българи = 17,50 лв. Излиза, че всеки българин - включително бебетата, "съпортва" бедния Цеко с 17,50 лв., т.е. с близо 2 хляба на месец в продължение на една година. Да им е честит "съпорта" и на тези, които не са главанаци! И на бебетата, които "съпортват" Цеко, докато пълнят Памперсите също да им е честито!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Извинявам се за грешното

Извинявам се за грешното изписване: !40 000 000 лв. : 8 000 000 българи = 17,50 лв. Ето за това хората не се занимават с милиони, защото много често се бърка

.....

Не знам дали си струва да се обяснява на един провалил се адвокат и министър на правосъдието, че е много по-добра инвестиция, отколкото парите дадени за предизборни кампании, за тунели, неработещи водопроводи и за какво ли още не. И за да да е спокоен г-н Иванов, никой няма да бъде ощетен, след време банката ще си изкупи акциите и то с лихвите.

„Българската банка за

„Българската банка за развитие е държавното дружество, което на практика влиза като частичен собственик в Първа инвестиционна банка. Това беше обявено преди малко с прессъобщение от Министерския съвет. На заседанието стана ясно, че държавата влиза с до 70% от предложените акции или на практика със 140 милиона лева, които ще й дадат контрол над малко над 18% от банката. Според премиера Борисов обаче след влизането в ERM II ПИБ ще изкупи обратно акциите с лихва и няма да има щета за ББР. Другите 30% от правата по емисията са изкупени от частен инвеститор, който все още не е известен.“ От коментар: „ББР купи акциите по 5 лв., а ПИБ ще си ги изкупи обратно по 2.50 с лихвата 2.51 на акция.“

Защо ли из медиите няма нито дума за този случай?

Сигурно е.....КОЙ знае защо!
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ваши пари?

Какви данъци е платил Бойкикев, че има претенции към парите на данъкоплатците. И онези гащници, които Христо представлява са паважни скъсаняци и къмпингуващи прошляци. Останалите български данъкоплатци нямат претенции към грантовете, с които угояват Христо Иванов и той няма право на претенции към общата хазна. Айде, улево.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.