Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Не знам за какво съм "следващият", но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред. Всички граници са преминати."

Това се казва в кратка позиция, разпратена днес до медиите, от бившия изпълнителен директор на "Лукойл България" (сега шеф на Контролния съвет) Валентин Златев, предизвикана от публичното говорене, в най-вече от силните на деня на политици, че той е олигарх, монополист, управлява картел и ще бъде "следващият".

Голяма част от последните определения дойдоха от лидера на НФСБ и съпредседател на малката управляваща коалиция "Обединени патриоти" - Валери Симеонов. Подобно говорене дойде и от средите на ГЕРБ, като Златев бе посочен като участник в среща с обвиняемия към днешна дата Васил Божков и с лидера на БСП Корнелия Нинова.

От управляващата партия се заканиха и да правят анкетна комисия, която да проверяла кой създал Златев, обвиняемите днес Баневи, обвиняемите Бобокови и пр. имена от т.нар. преход.

Златев бе привикан и на разпит, насрочен за 22 юни - като от прокуратурата отказват и до момента да обявят за какво точно. Действието се развива на фона на намеренията на държавата да навлезе в петролния бизнес, след като изненадващо държавата откри, че една компания държи 78 на сто от данъчните складове.

Всъщност, пръв с намеците бе главният прокурор Иван Гешев, който още през януари, коментирайки казуса "Божков" заяви, че не се срещал с "олигарси". И нив клин, ни в ръкав заяви следното: "Имам покана... Не покана - обаждане имах и от - мисля, че ... кой беше в кабинета - как се казваше - Златев мисля, че беше. Аз с такива хора не се срещам!" 

Ето какво казва Златев за всичко това:

"По повод инсинуациите около името ми държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. олигархия на прехода, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред."

Ключови думи

Коментари

 's picture

Жени

ах, недей

може човекът да е произлязъл от маймуната, но тази снимка показва от кого е произлязла маймуната...
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

След като освети и прецака

След като освети и прецака нерегламентираните олигархични 700млн за 5 години назад на Божков от неплатени такси, Валери Симеонов се сети, че Лукойл е плащал символични данъци за последните 20 (20 !!!!!!) години. И типично за прост националист, тръгна по видимия първобитен начин неплатените данъци на Лукойл да ги търси като имущество и дебели банкови сметки на Златев. Без изобщо да му минава през празната кратуна, че това не е решение, а някакъв вид безполезно отмъщение. А решението се знае от много време - доставките на суров петрол за Лукойл да минават през ЗОП, ЗАЩОТО ЛУКОЙЛ Е МЕСТЕН МОНОПОЛИСТ. А не плаща данъци, защото счетоводно си играе с доставната цена на доставките на суровия петрол, щото са дупе и гащи с тоя който му ги доставя.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... да не си помислите, че

... да не си помислите, че Златев е любовта на моя живот - точно обратното. Но глупостите на Валери Симеонов са си глупости от фундаментален характер - неговата празна кратуна е правно празна и той с лекота нарушава човешки права на други.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.