Световните шампиони по бокс в тежка категория Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са се разбрали за два мача помежду си - вероятно следващата година, заяви промоутърът Еди Хърн пред "Скай спортс". Още няма подписан договор, но щабовете на двамата са се разбрали за финансовите условия.

30-годишния Джошуа притежава титлите на WBA, IBF и WBO, а сънародникът му - на WBC. Разчита се, че сблъсъците между двамата ще имат значението на "обединителни" за излъчването на носител на всички пояси. 

Докато двамата застанат на ринга един срещу друг обаче Джошуа има защита срещу Кубрат Пулев, а Циганския крал (31 г.) - трети мач с Дионте Уайлдър. Срещата с българина е отложена за неопределена дата през есента, а в последните дни се заговори, че тази на Фюри ще е около Коледа в Лас Вегас.

"Може да се каже, че имаме договорка за финансовите условия, заяви Хърн, който е мениджър на Джошуа за "Скай". - Доста напраднахме. Двамата принципно се разбраха за този бой. Всъщност за два. Имаме работа за вършене. Трябва да се уточним за дати и места. И от двете страни има добро разбирателство."

Eди Хърн не крие, че отдавна иска да организира двубой между двамата най-добри британски боксьори в последните години. Двамата също мечтаят да премерят сили. Преговорите започнаха по-рано тази пролет.

Сред вариантите за домакини на мачовете са Саудитска Арабия, където Джошуа си върна титлата срещу Анди Руис в края на 2019-а, Лас Вагас, и Обединеното кралство, където носителят на три титли предпочита да се бие. 

По-късно Хърн добави, че първият двубой вероятно ще е през лятото на 2021 г. В момента Ей Джей лекува контузия в коляното. Той се появи с патерици на протестно шествие в родния си град Уотфорд преди дни.