Водят се предварителни преговори за суперсблъсък в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, информира Би Би Си, позовавайки се на свои източници и на намеци от страна на промоутъра Еди Хърн.

Такъв двубой би бил обединителен за всички шампионски титли в дивизията - Джошуа притежава три, а неговият сънародник - една. Има и изявен кандидат за домакинство на двубоя - Саудитска Арабия. В края на миналата година край столицата Рияд (на специално изградена арена) Антъни Джошуа си върна трона, като победи по точки детрониралия го по-рано през годината Анди Руис.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман - чрез суверенния си инвестиционен фонд, иска страната му да стане трайна спортна дестинация. Той е пред закупуване на футболния "Нюкасъл", като сделката чака единствено одобрението на Висшата лига.

Целта на предварителните разговори между щабовете на двамата боксьори и саудитците е да се установи колко пари могат да се генерират. Същевременно нито Джошуа, нито Фюри говорели са своите хонорари и приходи на този етап.

Една от целите на това "опипване на почвата", според Би Би Си, е да се види дали могат да се съберат достатъчно пари, за да бъдат компенсирани Кубрат Пулев и Дионте Уайлдър, с които двамата британци трябва да се бият това лято.

Има подписан договор между Кобрата и Джошуа, но юнската дата за мач на стадиона на "Тотнъм" няма да се спази. Все повече се очертава отлагане и на тази в края на юли и прехвърляне за септември. Заговори се за двубой без публика, но това едва ли ще се случи.

Още преди седмици Еди Хърн, който е мениджър на световния шампион, заяви, че гори от желание да организира битка между клиента му и Тайсън Фюри. Според него това ще е "блокбъстър", за какъвто всички жадуват, включително и самите боксьори.

Тогава той в прав текст изтъкна, че Пулев може да бъде "помолен" да изчака. Което няма да е за първи път.

Фюри пък трябваше да се бие за трети път с Дионте Уайлдър, когото победи с технически нокаут в началото на годината. Бяха се разбрали да сложат край на трилогията помежду им в края на юли в Лас Вегас.

Засега Уайлдър не е коментирал.

Според Хърн има просто "разговори" за обединителен мач, а не сериозни "преговори", при които на масата да има условия и конкретика.

Такъв мач няма да се уреди толкова лесно, тъй като и двамата шампиони имат и американски промоутъри, а също така подписани договори с различни тв канали.