Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Корпоративна търговска банка (КТБ) се намира в неспасяемо състояние, каза Румен Гечев, депутат от БСП и член на временната бюджетна комисия в парламента пред БНР.

"БНБ по конституция е независима институция и комисията в НС не може да задължава БНБ. Решението за КТБ е изцяло на БНБ. Освен това комисията няма решение, че БНБ трябва обезателно да оздравява КТБ. За мен вчерашното четиричасово заседание на комисията е PR акция на най-голямата партия. Няма инвеститор, който ще инвестира 4-5 милиарда евро, за да оздравява една разсипана банка", каза министърът от правителството на Жан Виденов.

Според него преди няколко дни е регистрирана фирма, която уж проявява интерес към КТБ. Това Гечев оценява като опит за забавяне.

"Има европейски закон и той категорично казва какво трябва да се направи. Загубите за обществото ще бъдат много по-големи, ако се опитаме да оздравяваме. Но проблемът не е в парите. Дори 20 милиарда да налеем в тази банка - тя е неспасяема. Поради недоверието на хората", заяви депутатът.

Ключови думи

Коментари

Захари

Щом гласът на разума е Румен Гечев значи генерално положението с държавата е неспасяемо...

denim58

Според мен, целта на КОЙ или КОИ е КТБ да се обяви в несъстоятелност, за да може активите и да се изкупят от КОЙ на безценица. Слушайки внимателно различните експертни мнения, моят извод е, че дупка от 4 млрд. в КТБ няма. Ще дам два примера, одиторите обезценяват всички активи на кредитополучателите , с изключение на Булгартабак, там обезценката е 0%, и в същото време авоари на оръжейният бизнес се сочат като лоши кредити, което не отговаря на истината/ там парите са 1 млрд./. Целта според мен е да се говори, колкото се може повече за дупка от 4 млрд., което не отговаря на истината и това да се размахва като плашило, пред обществото/ а си е чиста манипулация/. КТБ просто трябва да се оздрави, така мераците и целта на КОЙ, ще бъдат осуетени!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.