Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бюджетната комисия на парламента отложи поне за малко фалита на КТБ. с 10 на 6 гласа депутатите одобриха текст, с който се отлага автоматичното отнемане на лиценза на банка, когато тя излезе с отрицателен капитал. По сега действащия закон БНБ е длъжна да отнеме лиценза в срок от 5 работни дни, след като се види, че дадена банка е на минус.

Срещу тази поправка гласуваха депутатите от Реформаторския блок и от БСП. Допълнителното време за търсене на спасително решение за КТБ мина с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

Председателстващата заседанието Менда Стоянова (ГЕРБ) на няколко пъти попита ръководството на БНБ какво биха препоръчали на депутатите - да се гласува или не този текст. Категоричен отговор не бе получен.

Подуправителят на БНБ Димитър Костов обясни, че при фалит на банката разходът на държавата би бил липсващиет средства за изплащане на държавно гарантираните депозити, или около 1,5 млрд- лева. В същото време, според него, оздравяването на банката щяло да струва около 6,2 млрд. лева. В тази сума той включва освен констатираните обезценки за 4,2 млрд. лв., също така и около 2 млрд. лв. ликвидна подкрепа.

От БНБ обясниха, че фондът EPIC и оманският фонд са готови да осигурят само половината от обезценените активи. От централната банка не успяха да уточнат доколко сериозни са намеренията на инвеститора, но посочиха, че една от трите компании в консорциума - Gemcorp, е създадена на 22-и септември и не е ясно кой стои зад нея.

Ключови думи

Коментари

ЕС

Някой съмнява ли се, вече почнаха реформаторите да подкрепят комунистите, техните създатели...

БЕЗПАРТИЕН

EС, що не четеш статията, говедо ? Реформаторите са гласували ПРОТИВ, а комунистите от ГЕРБ са гласували ЗА ! Ти сигурно си някаква бюджетна мърша, която не плаща данъци, а живее от нашите, щом искаш с парите на данъкоплатците да спасяваме банката, в която Боко Тиквоча наливаше като ненормален държавните пари !

Радев

Да ви е честита коалиция "Бостан".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.