Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И преди ривендж порното на Черепа и без да спорим за неговата доказуемост е ясно, че държавата се управлява по този начин:

- Чрез вратичка в закона се осигурява паричен поток към лоялен бизнесмен - в случая 700 милиона;
- Част от този поток се връща към управляващите - в случая захранва проправителствена пропагандна радиоточка Нова телевизия;
- Съответните регулатори под контрола на управляващите осигуряват “пълен съпорт” - в случая комисията по хазарта и нейните широко затворени очи.

Ако пък нещо в схемата се издъни, министърът твърди, че не е знаел (макар това да му е основното задължение) и ако министърът не е за изхвърляне (още) - главният каскет не чете нищо по темата, защото е зает да носи сладки на обран пенсионер.

Така един ден на някое листче или неграмотни скрийншотчета ще видим и подробностите за подобни схеми с вратички, затворени очи и връщанки и в други сектори. Например - горивата в дългите години, в които държавата така и не въвеждаше адекватните механизми за конкуренция на пазара и за контрол, за които настояваше Ваньо Танов. Или в енергетиката. Или в надценените обществени поръчки в инфраструктурното строителство. Или в алкохола (пардон, там вече чухме едни записи). Всеки може да продължи списъка.

Така е създаден Пеевски, така са създадени и други “успешни бизнесмени” и затова съществуват.

Така изглежда късметът да живеем в завладяна държава.

Дано сладките от Гешев поне донякъде да балансират нещата.

А ако ви нагарча и не искате да си останете само с листчетата и скрийншотчетата - просто трябва да пратим в институциите хора, които не си затварят очите и ще четат.

Идват избори...

Коментарът е от профила на Христо Иванов във фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Напълно подкрепям написаното

Напълно подкрепям написаното от Христо Иванов. Опасявам се обаче, че степента на завладяването на държавата е толкова силно и трайно, че демократичната "плът" се е разпаднала, а диктаторския "скелет" се е превърнал във вкаменелост. Дано не съм прав.

Към статията на Христо Иванов

Първо бих отбелязала, че снимките на "Светата тройца"са уникално подбрани, но ми причиняват тежък стрес и унижение! Подкрепям Христо Иванов и му пожелавам здраве и сили в битката, която води. Имам въпрос: нали господата Домусчиев дължат 53 млн.лева на държавата, свързани с БФ, защо се купува НТВ, когато дълга не е покрит? Нали Горанов каза, че няма да коментира хора/визира Божков/, които имат дългове към държавата, има добри взаимоотношения с длъжници като Домусчиев???
 's picture

смехурко

Дали отскоро е завладяна?

Кои са в Борда по туризма? Красимир Гергов, Мартин Захариев, небезизвестната Полина, Георги Велчев (брат на Милен Велчев), Цоло Вутов, Николай Вълканов, Калин Пешов (син на ..), Радосвет Радев, Кънчо Стойчев, Максим Солаков, Веселина Цоцоркова, Славчо Христов и др. Това са хората, на които ДДС от години е 9%, плачат за това че фалират, на които ние бедните ще помагаме...... Прав беше Б.Борисов, че това са хората с бентлита, ламборгинита и т.н. Купени с кражбата от нашата прехрана.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-н Христо Иванов е добър анализатор и публицист

и затова е много мразен от бойковизма. Той и ДБ обаче подценяват протестите на сбирщината на Копейкин, която протестира под благовиден предлог - срещу порочното управление на Борисов. Протестите се провеждат по указание на руското посолство и целят реално да се създаде атмосфера на допълнитаелно вътрешно напрежение, за да не влезе България в чакалнята на еврозоната. Путин не иска това да се случи. Затова на пртестите се издигат лозунги и срещу ЕС. ДБ трябва да организира в бъдеще в подходящо време Национален събор за подкрепа на интеграцията ни с ЕС, като призове много силно и умело гимназистите, студентите, прогресивната интелигенция, българи от чужбина и всички, които не искат България да бъде отклонена към Евразия.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Напълно съм съгласен с

Напълно съм съгласен с фейсбук инфлуенсъра. Ривендж порното на олигарсите и сладките на каскета трябва да бъдат спрени. А скрийншотовете забранени.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.