Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бизнесменът Кирил Домусчиев, собственик и на Нова телевизия, излезе с отговор на "паметната бележка", разпространена сутринта от Васил Божков. Както Клуб Z писа, тази сутрин Божков обяви, че е бил "рекетиран" да рекламира бившата вече Национална лотария в Нова по 20 милиона лева на година. Във въпросната паметна бележка той и Домусчиев са скрепили този "договор" с подписите си. В своя отговор обаче Домусчиев атакува и конкурентната бТВ и обявява, че ще сезира Комисията за защита на конкуренцията. Заради договор с държавния тотализатор.

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г.). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!", пише Домусчиев.

И се прехвърля към бТВ:

"Добавям само, че "Нова Броудкастинг груп" ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на "бТВ медия груп" с Българския спортен тотализатор (БСТ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с "Нова Броудкастинг груп". (Домусчиев визира материал, публикуван малко преди изявлението му във фейсбук в сайта "Блиц" за договор между тотализатора и бТВ, б.р.)

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България - заявява още той.

"Публичната" информация, на която се основава Домусчиев

Малко преди Домусчиев да публикува реакцията си в своя фейсбук профил в "Блиц" се появи "разследване", в което се твърди, че за по-малко от четири години "бТВ медия груп" е получила 8 млн. лв. от "Български спортен тотализатор" за закупуване на програмно време и излъчване на предаване "Спорт тото" като договорът е сключен през септември 2016 г., без търг.

За подписването му била използвана "вратичка" в Закона за обществените поръчки, даваща възможност за договори с доставчици на медийни услуги възложителите да не прилагат разпоредбите на ЗОП. Твърди се, че в договора имало изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с основния конкурент на "бТВ медия груп" - "Нова броудкастинг груп" за 6 месеца. През първата година договорената сума била 825 000 лева, а през втората 1 200 000 лева. Тотализаторът се задължавал да плаща 4,8% за постъпленията си над 1 800 000 лева до 2 700 000 лева седмично и 6% за постъпленията си над 2 700 001 лева.

В публикацията се твърди още, че с Анекс 1 бТВ получава още по-изгодни условия, така че нейният приход да скочи с над 10%. Във втория анекс към основния договор Българският спортен тотализатор не можел да се възползва от клаузата за непредвидени обстоятелства и да претендира за вреди. С Анекс 3 БСТ оттеглял предизвестие за прекратяване на договора поради неизпълнение от страна на "бТВ медия груп". Паралелно с това тотализаторът дал съгласието си частната телевизия да излъчва и други хазартни игри. "Познайте за кои игри става въпрос? Естествено за игрите на Васил Божков", пише "Блиц", за да не остане място за съмнения как трябва да се обвърже бТв с Божков.

Ключови думи

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Национална ГНУС си Домусчиев!

Национална ГНУС си Домусчиев! А, когато си подписвал тази бележчица преди 10 месеца на по-високо ниво ли е бил Божков, отколкото на това, което го определяш сега?
 's picture

Бобо

Domus TV

Голяма гнус се разнася от Домус ТВ . По правилно е да се нарече Прас ТВ .... може и Доган Канал ...отходен де ....
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Братя Домусчиеви изградиха чудесен футболен

клуб и стадион за приказ в Разград. В обществото се говори, че са много, много богати, но никой не знае по какъв начин са придобити богатствата им и дали са почтени. Ако е вярно това, което пише Божков, излиза, че Домусчиеви са видни представители на кабала /Вж статията на Илиян Василев: Проектът "Мултигруп" - българския кабал" в този сайт/. Търговия без реклама не става, но в този казус става въпрос по какъв начин се набират рекламодателите. И какво правят в този казус Борисов и Горанов?!
 's picture

smarf

Гешефт с каскет

Ако гешефт е истински инструмент на господ сега ще нахлуе в офисите на Домуса, ще го прибере при останалите авери и ще блокира сметки и имущество. Ако е.... ама не е . Не е инструмент, най обикновен екскремент е.

Този супер нахален

Този супер нахален самозабравил се назначен Мериджей,първо да си плати дълговете и неустойките към държават-тогава може ида говори нещо си
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

каза ли , че е

бил благодарен по подходящ начин на посредника, довел Божков до договора?
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Тоя не е ли като Божков?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.