Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мажоритарният пакет акции на "Левски" е прехвърлен на премиера Бойко Борисов, съобщава "Нове холдинг" в официално съобщение до медиите. 86,6 процента се водеха на вицепрезидента на "Нове" Георги Попов, който придружава Васил Божков в Дубай.

Пресцентърът на компанията съобщи, че джиросаните на името на министър-председателя акции ще бъдат предадени в 9 часа в Министерския съвет. Занесе ги журналистът Сашо Диков - на него са предадени, а за това още вчера го уведомил Божков в телефонен разговор. Тогава нямаше реакция от Борисов и Министерския съвет.

По-късно спортният министър Красен Кралев и пиарката на МС Севделина Арнаудова обявиха на Диков и останалите репортери пред сградата на МС, че премиерът няма да приеме акциите, най-малкото защото няма правното основание да го направи. По закон това действително е така и "Левски" остава притежание на Божков.

Вижте позицията на "Нове":

"След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“ настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. 

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции. 

Като бивши мажоритарни акционери неведнъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се  стабилизира и се изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел. 

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за  усилията и изключителния професионализъм през последната година. 

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет."

В неделя Константин Папазов-Тити, нагърбил се да спасява "сините", заяви, че Божков му обещал да му прати лично по DHL акциите на клуба.

"За мен това е политическа игра, коментира Тити по телефона от Дубай пред бТВ. - Не знам защо г-н Божков е решил така, той е достатъчно голям човек, но смятам, че е редно да се обоснове. Обадих му се и му казах, че искам аз да взема акциите. Това е доброволен акт, но някой трябва да иска да ги получи. Не знам дали премиерът има право да ги вземе и дали има желание да ги вземе."

"Нове холдинг" прилага факсимилета от джира, на които личи името на Бойко Борисов. Любопитно е, че удостоверението на името на Бойко Методиев Борисов е издадено на 8 май. Което означава, че Папазов е бил разиграван и лъган през последните дни.

Вижда се също така, че при смяната на собствеността на "Левски" през миналата година предишните собственици са прехвърляли акциите първо на Христо Йовов, който след това ги е предоставял на Васил Божков.

Йовов е бивш играч и директор на клуба, а в момента - член на управителния съвет на Българския спортен тотализатор. Тогава той отричаше да е вземал акциите на "Левски", след като беше притиснат за обяснение от феновете. Малко след това Васил Божков пое "сините". 

За последната близо година и половина акциите са прехвърляни от бившия собственик Спас Русев на Йовов, оттам на Божков, а след това на Георги Попов, а сега на Борисов. Това личи от повечето документи, фотокопия от които са предоставени на медиите.

Малко след 9 часа стана ясно, че акциите са в ръцете на журналиста Сашо Диков. Били са му предадени от човек от "Нове" пред "Александър Невски" - недалеч от офиса на компанията на ул. "Московска".

Снимки Веселин Боришев

Божков му се обадил още вчера да го помоли да се превърне в куриер. Тогава Диков бил на разходка на Витоша с дъщеря си и внука си. Журналистът не знаеше защо бизнесменът е избрал него. Заяви, че напоследък е правил опити за интервю с бившия благодетел на "сините".

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-Н БОЖКОВ МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКЪВ, НО Е УМЕН!

Аз и младите ми приятели се питаме, как би изглеждала днес България, ако г-н Божков беше Премиер и зад гърба му стоеше ЕС?!

"Шоуто с акциите на "Левски"

"Шоуто с акциите на "Левски" - грижливо планирано" https://www.24chasa.bg/novini/article/8575079

Калин

Евтини циркаджийски номера, те не променят абсолютно нищо, могат да впечатлят само плебса, дето търкаше картончетата. А бе, да сте забелязали, че не се виждат по телевизията късметлиите, спечелили от търкането на картончета. Къде изчезнаха тези хора, картончетата се продават, а печеливши - няма. Божков се опитва да бъде оригинален, ами няма как да бъдеш оригинален с 11 обвинения и след като си избягал от правосъдието в страната си. Има и други народни артисти като него - един в Белград, едни братя Галеви и т.н. Докато не се явиш пред правосъдието, всички напъни да бъдеш оригинален, потъват в бездната на нищото, а и в крайна сметка не интересуват никого.

:)

Това е защитната реакция на агитпропа на перестройчиците. Смислената тема е за диференцираните ставки по ДДС. А Диков и Черепа станаха точно като Радан, дето "покани" Плевнелиев за нов мандат без да го пита. :) п.с. Претендирам, че плебса не е заблуден. Това е само мокър сън на "обществените авторитети".

Kалинчо,

много партиен патос бе, превъзбудил си се нещо ...

Борисов политизира футбола от както е публично лице

Нека сега не се оправдава така глупаво. С това непрекъснато подмятане на футболни топки пред обществото, ето сега топката сама долетя до него.

Батков:

Браво човеко! Чудесна пропаганда! :) :) :)
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

Очевидно Бацето има

достатъчно кинти, за да издържа клуба - 2 милиона на месец. Това казва Божков с това джиро, за сведение на посрещачите!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Много хора не знаят или

Много хора не знаят или забравят, че Божков, освен добър математик /по образование/ е и един от най-добрите играчи на покер в България, ако изобщо занаят нещо за тази игра, създадена само за хора с висок интелект. Тези хора не играят брич-белот, защото го намират за твърде елементарен, а хората, които го играят – прости, което си е така. Мутрите обичат да играят брич-белот, но не могат да играят покер, защото им липсва необходимият мисловен капацитет. В случая Божков изигра отлично раздаването и прибра чиповете на Борисов, а дали ще спечели играта бъдещето ще покаже. Ясно, обаче, че на Борисов му прибраха чипове и, ако още се напъва да продължи да играе ще трябва да свали гащите си и да ги залага преди да смогне да ги изпере. Това, че поклонниците му не виждат свалените мърляви гащи не променя нищо!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Стига сте писали глупости! За

Стига сте писали глупости! За какво му са на ББ акциите на почти фалирал отбор? Те не носят нищо, а само неприятности! Не стана ясно преди няколко месеца защо Божков се нави да застане начело на "Левски". Единствената смислена причина е, че благодарение на търговията с талончета той е печелил много повече отколкото му трябва и е решил да направи добро на отбора. След спиране на кранчето тези пари секнаха и ето го сегашното положение.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.