Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Константин Папазов ще получи в близките дни 86,6 процента от акциите на "Левски". В интервю по бТВ Тити заяви, че днес по обед Васил Божков му се обадил и обещал, че ще му прати акциите по DHL.

"Ще те намери човек утре", така се изриза Тити, цитирайки избягалия в Дубай бизнесмен.

Това развитие бе очаквано в последните дни, в които баскетболният треньор излезе на преден план в битката за спасението на изправения пред фалит клуб. От четвъртък, 14  май, започва да тече срок от 30 дни - в тях изпълнителният директор Павел Колев по закон трябва да обяви фалит, ако не се намерят пари.

Папазов отговори отрицателно на въпроса дали "Лукойл" ще е новият благодетел на "сините". Фирмата издържа баскетболният клуб на Тити. Той не даде конкретен отговор как ще се издържа "Левски".

"Това е тема на друг разговор."

От думите стана ясно, че спонсори няма да са и собствениците на "Ефбет" - семейство Найденови. За тях той използва думата "морал", вероятно визирайки това, че проблемите на Божков започнаха от неговите съдружници.

Когато получи контролния пакет акции, Константин Папазов ще спи 24 часа и едва след това ще мисли за бъдещето на отбора, два пъти обеща той. Напоследък не можел да спи от вълнение.

Папазов вижда потенциал във феновете на "Левски". Според него досега 75 процента от истинските левскари още не са подпомогнали любимия си отбор. Това било така, тъй като те са с нагласата, че някой богат (като Васил Божков) издържа клуба.

"Новината от днес е, че "Левски" няма да фалира. Васил Божков и Георги Попов (човекът, който официално притежава акциите, бел. ред.) няма да го фалират. На този свят е измислена една дума за такова нещо и тя е "благодаря", рече винаги емоционалният Папазов. 

Нататък той похвали Божков. Но и неговите предшественици начело на "Левски" - Владимир Грашнов, Тодор Батков, Иво Тонев и Спас Русев. Последните трима са незаслужено оплюти от феновете, според баскетболния специалист.

Папазов изтъква, че сам е извървял пътя да се стигне дотам да убеди Васил Божков да му прехвърли акциите безвъзмездно. Нарече себе си "единствен лост". Разкритикува ръководството на "сините", че за три месеца не се обадило на Божков, още повече след всичко, което е направил за "Левски". 

Един от емблематичните левскари призна, че се обадил на своя приятел Валентин Златев, но категорично отхвърли възможността "Лукойл" да застане зад футболния клуб. С днешна дата няма кандидат да наследи Васил Божков на "Герена" - при тези думи Тити се прекръсти.

Папазов два-три пъти се разплака. Емоционално заяви, че никога не е бил "подлога" и няма да бъде. Определи се като човекът, задържал се най-дълго и постоянно на върха на българския спорт в последните 25 години, макар и да не е постигнал най-значимите успехи.

Риторично запита дали той и сподвижниците му са достойни да следват примера на Васил Левски. А като водеща за трайния успех в живота изтъкна думата "морал". Иска това понятие да залегне в бъдещето на "синия" клуб, който по думите му, първи в България тръгва по нов модел на управление.

От думите на Папазов излезе, че той възнамерява да напусне баскетболния клуб, за да се посвети на футболния. Каза, че Валентин Златев нямало да го спира.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Синдромът на българския еснаф

Синдромът на българския еснаф, който от край време е завладял България беше прекрасно описан от покойния проф. Николай Генчев в книгата му за Левски. В нея той казва /цитирам по памет/: "А българският еснаф цъкаше с език и си мислеше – А бе, не може да е толкова чист този чиляк, след като толкова често е приспивал в Карловския девически манастир! Та това е то, господа!
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Ти това за Цици Папазов ли?

Ти това за Цици Папазов ли?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.