Мажоритарният пакет акции на ПФК "Левски" АД - 86,6 процента, е "пристигнал" от Дубай, информира "Нове холдинг" в официално съобщение до медиите.

Утре сутрин, вероятно в поредна тв изява, Васил Божков ще обяви кой е новиият му собственик, а предаването ще бъде извършено час по-късно, се казва още в информацията. 

Акциите официално се водят на Георги Попов, вицепрезидент на "Нове", който придружава своя шеф в ОАЕ.

Миналата неделя баскетболният треньор Константин Папазов обяви по бТВ, че Божков се съгласил да му предостави собствеността на "синьото" АД, като обясни, че акциите щели да дойдат по DHL. Тити се нагърби да спасява любимия си отбор.

Засега обаче не е ясно кой и как ще финансира "Левски", но Папазов често заявява в последните дни, че е отимист за бъдещето на клуба, че няма да допусне фалит и т.н.

Съобщението на "Нове холдинг":

"До спортните медии

Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящото прехвърляне на собствеността на контролния пакет акции на ПФК „Левски“, бихме искали да ви уведомим следното:

Акциите пристигнаха днес, 12 май, на територията на България. 

Утре – 13 май 2020 г, в 8:00 ч. г-н Васил Божков ще обяви официално новия собственик на мажоритарния дял акции, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9:00 ч. на същия ден.

Пресцентър 

„НОВЕ АД Холдинг“        

12. 05. 2020 г.
София