Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска информация от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за предприетите противоепидемични мерки и тяхното спазване в специализираните институции за предоставяне на социални услуги в страната. Това съобщиха във вторник от ВАП.

Проверката ще е заради публикации в медиите за разпространението на коронавируса в домове за стари хора в Гара Орешец, град Кула, град Радомир, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания в град Видин, Службата за защитени жилища за лица с умствена изостаналост в град Банско и др.

От настанените в Дома за възрастни хора в Гара Орешец вече починаха четирима души. Огнище на заразата беше открито и в Центъра за настаняване от семеен тип във Видин, където има 8 души с COVID-19, както и в дом за възрастни в Кула.

Вчера социалният министър Деница Сачева информира, че има четирима социални работници от Радомир, които са с положителни проби.

"По силата на чл. 18а, ал. 6 от Закона за социално подпомагане (ЗСП) и чл. 40е от Правилника за прилагане на ЗСП социалните услуги, предоставени в специализираните институции,  трябва да отговарят на определени стандарти и критерии за местоположение и материална база, включително спазване на санитарните и хигиенните норми за контрол върху разпространението на инфекции и съобразно действащото законодателство", се казва още в съобщението от прокуратурата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.