Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Искам отново да предупредя, че сегашната криза и нейните последици не трябва да бъдат използвани като причина за действие на рискови схеми за даване на европейско гражданство“, заяви днес пред Европарламента в Брюксел еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс.

Той взе участие във видеодебат, организиран от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, който бе посветен на състоянието на върховенството на закона в страните членки на ЕС.

„Обратно - смятам, че рисковете, които посочихме около тези схеми, могат да имат отрицателно въздействие върху всички инвестиции, които могат да бъдат ключови за възстановяването на икономиката на страните членки и на ЕС като цяло“, допълни Рейндерс.

Комисарят заяви, че Еврокомисията продължава да следи много отблизо развитието на ситуацията със схемите „Инвестиции срещу гражданство“ в България, Кипър и Малта. И припомни, че гражданството на ЕС е сбор от споделени ценности, които страните членки гарантират солидарно.

Тази седмица стана ясно, че на 1 април ЕК е изпратила писма до трите страни във връзка с т. нар. златни паспорти.

В началото на 2019 г. Комисията разпространи доклад за опасностите от схемите, практикувани в България, Малта и Кипър. От документа стана ясно, че инвеститорите, кандидатстващи за българско гражданство или право на постоянно пребиваване у нас, могат на практика да прекарат в страната ни само ден, преди да получат документите, които им дават права на европейци. Те дори не са задължени да знаят български език.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.