Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Два екипа по 10 души работиха днес в столичния квартал „Факултета“, където бяха направени 100 от т.нар. бързи тестове. Тринадесет от тях са дали положителен резултат, съобщиха от столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ). Сред заразените с COVID-19 има и две деца - на 2 и 13 години. На всеки от инфектираните е взета и проба за "бавен" PCR тест.

В броя от 100 тествани днес са и 32-те лица, които са били в контакт с изписан от болницата жител на квартала.

Както вече бе съобщено от двата квартала „Филиповци“ и „Факултета“ вече има 6-има починали от коронавируса, двама души са в интензивно отделение, а други 10 - по-леко боледуващи, също са хоспитализирани. Според информация от наши източници в двете махали става въпрос за заразни огнища от семеен тип, които не са свързани със заразоносител от чужбина.

Въпреки наложената строга карантина в двете махали, лични наблюдения показват, че движението от и към тях не е спряло и например пазарът в „Красна поляна“ е оживен, както обикновено. Хората пропуснати през КПП-тата имат законни документи от работодателите си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.