Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нова телевизия прати в "престой" някои от водещите си лица. За 15 дни свалени от ефир днес са били четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена е и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият е репортерът от новините Живко Константинов.

Неофициално - мотивът е съкращения, наложени от пандемията от COVID-19 и очаквания спад на рекламните приходи.

Мира Иванова от години води "Събуди се" през уикенда, а от известно време насам - само в събота. В неделя води Мартина Генчева. Сега тя ще поеме целия блок.

Пред Клуб Z от ръководството на медията коментираха, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява "рокада" в екипите - работа с намален капацитет. "Престоят" от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да - при какви условия, обясниха оттам.

През изминалата година по една или друга причина Нова напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и мн. др. 

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

Коментари

 's picture

Бобо

Новатв

Към Домуса човек изпитва само погнуса ....
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Брунетките да се изрусят

Русо гладно няма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.