Нова телевизия прати в "престой" някои от водещите си лица. За 15 дни свалени от ефир днес са били четирима души от екипа на съботно-неделния сутрешен блок начело с водещата Мира Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики. Освободена е и продуцентката на блока Станимира Иванова. Петият е репортерът от новините Живко Константинов.

Неофициално - мотивът е съкращения, наложени от пандемията от COVID-19 и очаквания спад на рекламните приходи.

Мира Иванова от години води "Събуди се" през уикенда, а от известно време насам - само в събота. В неделя води Мартина Генчева. Сега тя ще поеме целия блок.

Пред Клуб Z от ръководството на медията коментираха, че това е временна мярка по закона за извънредното положение, която в случая позволява "рокада" в екипите - работа с намален капацитет. "Престоят" от 15 дни е платен и е извън годишния платен отпуск. След изтичането на тези дни с журналистите ще се водят разговори, за да се прецени остават ли в медията и ако да - при какви условия, обясниха оттам.

През изминалата година по една или друга причина Нова напуснаха или бяха освободени десетки журналисти, водещи и продуценти - Анна Цолова, Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова, Генка Шикерова, Марин Николов, Миролюба Бенатова. Лора Крумова, Валдес Радев и мн. др. 

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип, създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.