Доскорошната собственичка на свързаната с Делян Пеевски телевизия Канал 3 - Ива Стоянова става управител на Нова тв.

Ива Стоянова ще заеме позицията управител в медийната компания, съобщи самата Нова на сайта си.

Съветът на директорите на "Адванс Медиа Груп" избра Вяра Анкова за заместник-председател на Съвета на директорите на дружеството - едноличен собственик на "Нова Броудкастинг Груп".

От януари 2019 година до днес Анкова и Николай Андреев управляваха съвместно медийната компания. "Адванс Медиа Груп" назначи Ива Стоянова за управител на "Нова Броудкастинг Груп", като позицията на Андреев се запазва непроменена.

Ива Стоянова се присъедини към екипа на Нова през декември 2019 г., като бе назначена за генерален директор "Информация". Постът се заемаше преди това от Вяра Анкова.

"Тя има богат опит в няколко медийни компании, като преминава през всички журналистически позиции - от репортер до мениджър", посочват от Нова.

До 23 декември миналата година, преди да стане кадър на Нова, Стоянова държеше 90 на сто от "Ти Ви Медиа проджект", собственост на Канал 3. Допреди това тя беше управител и програмен директор на телевизията.

Кариерата на Стоянова в медиите започва във в. "Народен спорт" и "Седем дни спорт". Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия "София кабел". Преди Канал 3 тя бе водещ и репортер в ТВ7 - в годините, когато дочената за "телевизията на Цветан Василев и Пеевски" процъфтяваше. Заедно с Николай Бареков води и сутрешния блок на канала – "Бодилник". След това стана директор на публицистиката в ТВ7. Преди това е работила в Би Би Ти ("Балкан българска телевизия"). Била е репортер, а по-късно се е издигнала до директор на новините в телевизията. През 2009 г. майката на Пеевски Ирена Кръстева придоби Би Би Ти от Петър Манджуков.

Назначението на Ива Стоянова в края на миналата година бе поредният трансфер на тв кадри от Канал 3 към Нова тв. Процесът започна след придобиването на Нова Броудкастинг Груп от "Адванс Медиа" на братята Домусчиеви.

Малко след това стана ясно, че Миляна Велева става Директор "Новини и актуални предавания" в Нова тв от началото на май. Велева също е кадър на бТВ7 и Канал 3. Тя е и сестра на вицепремиера и министър на правосъдието в кабинета "Орешарски" Зинаида Златанова.

През септември в Нова тв, която напусна с грандиозен скандал, се върна журналистът Васил Иванов. Той бил поканен от братята Домусчиеви. До този момент Иванов също работеше в Канал 3. Той е автор на предаване в неделя следобед с мието "Неделята на NOVA". Основната водеща е Мая Костадинова. Тя също дойде от Канал 3, като преди това беше работила в ТВ7, PRO BG и bTV Action. 

Течеше и обратният процес - постепенно Нова тв се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов, преди това и от Анна Цолова. Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена бе Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизия от края на миналия век. Махната бе и Виктория Бехар, която бе мениджър "Стратегическо развитие". Оставки вече подадоха (по различни причини) или им бяха "подадени" множество продуценти, водещи и репортери - Валерия Чанкова, Мария Милкова, Калина Влайкова, Лора Крумова, Валдес Радев, Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова, Елена Гюрова, Глория Николова и мн.др. 

Уволнен от спортния сайт "Гонг" бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск.

Илиян Енев, едно от лицата на спорта в каналите на Нова, също вече не е част от медията. Открито се говори и пише, че причина за това е негов коментар по време на мача "Лудогорец" - "Локомотив" (Пловдив) - че е имало дузпа за гостите, а такава не е била отсъдена. Собственик на "орлите" е Домусчиев.