Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В края на май се очаква водният режим в Перник да отпадне, язовир „Студена“ се пълни с добри темпове. Това съобщи пред бТВ директорът на ВиК–Перник Борислав Иванов.

Той уточни, че вече има 10 милиона кубика вода в язовира, а след включването на водопровода от София се стараят да ограничат ползването на вода от „Студена“, за да може да се напълни по-бързо. Перник има вода само от 6 ч. сутринта до 22 ч. Иванов увери, че аварията, за която са подали сигнал 70 души от три входа за теч на вода, ще бъде отстранена най-късно до великденските празници.

"Сигналите са достигнали до нас, колегите са я проверили, преценили са, че не е толкова сериозна. Приоритет са тези, в които няма въобще или е наводнила имоти. Трябва да се изчака, за да се отстранят по-големите", обясни шефът на ВиК-Перник.

 

Преди месец приключи изграждането на водопровод от с. Мало Бучино до Перник. Съоръжението е с дължина 13,5 км и негов главен изпълнител е държавното стопанско обединение "Монтажи". А в началото на годината по инициатива на държавата започна отбиване на водите от водосбора на "Белмекен" към този на яз. "Бели Искър". Оттам беше изградена нова ВиК мрежа, която да доведе тази вода през водопреносната мрежа на София в пернишкия язовир "Студена".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.