Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Икономиката на Русия може да се върне на равнището си от 90-те години на миналия век, ако кризисната ситуация, свързана с коронавируса, продължи три месеца. Това прогнозира Борис Титов, бизнес омбудсман към президента на Русия.

След един месец можем да се върнем към нормалния живот, два месеца означават сериозни загуби за икономиката и много щети за бизнеса. След три месеца ще достигнем до точката, от която няма връщане. Ако се прави сравнение, може би ще става дума за началото или средата на 90-те години на миналия век, посочи Титов днес на пресконференция в ТАСС.

Той допълни, че бизнесът и властите правят всичко възможно, за да се овладее ситуацията. Към 8 април в Русия са регистрирани 8672 заразени с корованируса, а 580 души са излекувани. Най-голям брой заразени има в Москва - 5841. Според данни на федералния оперативен щаб до тази сутрин починалите от COVID-19 в Русия са 63-ма.

Руският президент Владимир Путин предложи днес да бъдат взети допълнителни мерки в подкрепа на бизнеса и работещите в периода на кризата, предизвикана от новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Русия не може просто да спре икономиката си заради потенциално разрушителните последици на епидемията, подчерта президентът.

Правителството и Руската централна банка трябва в петдневен срок да подготвят програма за допълнителна подкрепа на бизнеса.

Президентът нареди на федералните и регионални власти да разработят допълнителни мерки за подкрепа на гражданите. По думите му следващите две-три седмици ще са решаващи в битката на Русия срещу разпространението на COVID-19.

На федералното правителство е възложено да организира "ваканция" по потребителските и ипотечни кредити, която да е достъпна за повече руснаци.

Държавата ще помага на първо място на компаниите, които запазят служителите си, подчерта президентът.

Според Путин регионите могат сами да решат как да харчат парите за борба с коронавируса. Той предупреди обаче, че ще следи строго за готовността да се окаже реална помощ на заболелите.

БТА

Коментари

 's picture

Бобо

Рашака Алкашка

Пари нема действайте .... и Мишустин взе вазелина , отхлаби колана , бавно свали гащите и зачака предложение ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.