Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Санкциите на ЕС срещу Русия са наложени на компании и физически лица заради незаконното анексиране на Крим и Севастопол."

Такъв бе днешният коментар на Петер Стано – говорител на върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Коментарът бе по повод писмото, изпратено на 3 април от група евродепутати до ръководителите на европейските институции. Авторите настояват да не бъдат вдигани санкциите срещу Русия под претекст за борба с пандемията от коноравирус. Депутатите искат също така отново да бъде потвърдено, че мерките на Брюксел срещу Москва са заради неспазването на Минските споразумения.

Писмото е получено в Еврокомисията и отговорът ще бъде изпратен по обичайния канал, допълни Стано.

Той припомни думите на Жозеп Борел - също от 3 април, че санкциите не трябва да пречат на доставки на ключово оборудване, необходимо за борбата с вируса и ограничаване на разпространението му. Санкционните режими на ЕС и ООН позволяват изключение по хуманитарни причини.

Мерките срещу Русия обаче са в сила поради действия, подкопаващи суревенитета, териториалната цялост и независимостта на Украйна, изтъкна говорителят. Това означава, че санкциите не пречат на властите в Москва да се борят с пандемията.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Европейските санкции въобще

Европейските санкции въобще не пречат на търговията. Руските контрасанкции, които те сами си наложиха са реалната пречка. Така че евродепутатите да си спомнят за какво става дума и да си пишат директно на Кремъл.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.