Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия е получила и ще уважи искане за удължаване на срока за отговор от Прага по разследване за конфликт на интереси, свързано с чешкия премиер Андрей Бабиш.

Това съобщи говорителят на ЕК Балаж Уйвари.

Той уточни, че проверката ще бъде удължена с два месеца. Молбата от страна на Чехия е мотивирана с епидемията от коронавирус.

Комисията е изпратила заключенията си от разследването на чешки език на властите в Прага и очаква отговор. Когато получи отговора и ако не е удовлетворена, тя може да продължи по-нататък с наказателната процедура, свързана в случая с подозрения за злоупотреба със средства от европейския бюджет.

Самият Андрей Бабиш твърди, че не е попаднал в конфликт на интереси. Той изтъква, че преди да стане премиер, е прехвърлил създадения от него конгломерат „Агроферт“, включващ над 250 предприятия, на доверителни фондове.

Според европейските институции обаче чешкият Тръмп, както наричат Бабиш, е продължил да бъде в конфликт на интереси във връзка с получавани от „Агроферт“ европейски субсидии въпреки извършеното прехвърляне.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.