Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Програмата за видеоконференции Zoom избухна в последните няколко седмици заради карантината по света. Сега обаче високопоставени лица разглеждат критично нивото на сигурност на приложението, разказва Би Би Си.

Правните органи на Ню Йорк писаха на компанията с въпрос дали са взели нови мерки за сигурност от гледна точка на нарастващата си популярност. Очаквано, от компанията са отговорили, че вземат много насериозно "личните данни, сигурността и доверието на клиентите ни".

Преди кризата обаче Zoom не беше с най-добрата защита. Имало е случаи, в които хакери са премахвали хора от конферентни срещи, манипулирали са съобщения и са пробивали споделени екрани. В друг случай потребители с Mac компютри са били неволно включвани в разговори.

В момента Zoom се ползва от болници, университети, бизнеси и т.н. за удоволствие и комуникация между изолираните над 1 млрд. души по света. Миналата седмица дори британският премиер Борис Джонсън показа в туитър как се водят срещи на кабинета именно през този софтуер.

Множество програми за споделена работа също станаха далеч по-популярни и съответно претоварени в последните седмици.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.