Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата има готовност, като дори са оформени документите за това, да въведе тотална забрана за излизане от домовете. Както и пълна "карантина" за най-уязвимите групи - възрастните хора и хората с хронични заболявания. Готова е също така с мобилно приложение, в което на всеки, на когото му се налага да отиде до магазин или аптека - да регистрира, че го е направил.

Това обяви пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако ситуацията го предполага, щабът може да препоръча на правителството да въведе и по-тежки мерки: тотално карантиниране на рисковите групи - възрастни хора, хора с хронични заболявания, или затягане още повече на режима на излизане от къщи", посочи Дончев.

На появилите се информации, че ако се стигне до забрана да излизаме, ще можем да правим това само с уведомяване с есемес, Дончев посочи:

"Може изобщо да не е с есемеси, защото ние от десетина дни разработваме електронна система, която вече се ползва от полицията и от служителите на РЗИ и която позволява автоматизиране на процесите по отношение на свързване, търсене на карантинирани и т.н."

И допълни, че въпросната система ще бъде представена този четвъртък. Ще работи като приложение за мобилен телефон. 

"В рамките на тази седмица ще представим система, достъпна за гражданите, които, ако са имали симптоми, могат да проверят дали са били рисково в контакт с контактно лице или заразен. Та би могло там да се пуска информация - във въпросната система, а не да е есемес. Посочваш причина за излизането, като целта е да са ограничени причините - посещение на магазин, аптека, работа", посочи още вицепремиерът.

След което пак заяви: "Мерките са възможни, планирани, има го документа, но не са препоръчани в момента (от щаба).

"Надявам се да не се стига до по-тежки мерки, но ако се наложи, няма да се поколебаем да ги вземем", категоричен бе Дончев.

И заяви:

"Надявам се в началото на лятото тази криза да е зад гърба ни."

Ключови думи

Коментари

Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

А който няма

смартфон и/или не е наясно с техологиите? Да мре от глад? Това решение е мислено не с глава, а с едни части от тялото по -долу ...Като с маските. Ако се абстрахираме от липсата им, може ли заповед ня министър да отменя закон , приет от НС на две четения?
 's picture

Pen40

А до църквата?

А тия, които искат да ближат обща лъжичка и да лигавят заедно картинки и фетиши от приказки за възрастни какво ги правим?

Надежди, надежди

Вицето Дончев се надява до началото на лятото тази криза да е зад гърба ни. А аз се надявам дотогава това правителство да е зад гърба ни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.